Няколко идеи за Великденска украса

Великденска украса

Великден е един прекрасен празник. Освен с пъстри яйца той може да бъде посрещнат и с подходяща украса. Тук ще намерите няколко идеи за подходяща Великденска украса.

Великденска украса

Изключително ефектно би се получило, ако оформите малки кошнички от плат или завържете панделка на яйцата и ги поставите като подарък за всеки на трапезата.

За уникалните яйца са нужни оригинални и неповторими поставки. Разбира се, те могат да бъдат както закупени готови, така и пригодени от вещи и различни съдове с друго предназначение или изработени собственоръчно. Най-лесният начин за домашното им приготвяне е чрез стари вестници и списания. Те се навиват на тръбички за плетене. С тях всеки може да си сплете кошничка за великденски яйца.

Украса

За целта са нужни кора за яйца, здрава картонена основа и хартиени тръбички за плетене. От кората се изрязва парче с размерите на картона за основа – правоъгълник или квадрат, по избор. Кошничката се сплита с желаната дълбочина и се залепя към дъното. Оцветява се и отгоре се покрива с лак на водна основа.

Друга интересна и красива идея за празника са великденските кошнички. Всеки без проблем може да се справи с тяхната аранжировка. За украса могат да се се използват пролетни цветя, клонки, камъчета и яйца. За да са свежи дълго време, цветята се поставят в специална гъба, напоена с вода.

Около тях се оформя миниатюрна градинка със зелен мъх и камъчета. Могат да се използват елементи като свежи върбови клонки, оформени като малки гнезда, в които да се поставят великденските яйца. Великденските кошници са прекрасни както за украса, така и за подарък.

Великден

Масата за празника също трябва да е празнична. Свежестта и пролетното настроение се постигат с уханието на пролетни цветя. Интересни са всякакви декорации с великденски яйца, аранжирани по различни начини – поставени в гнезда или в истинска градинка от цветя на масата.

Добра идея е да се увие гнездо от върбови клонки. В центъра му се поставя малка саксия с теменужки, а около нея се разпръскват красиви великденски яйца. Друг вариан е черупките от яйца да се поставят в стръкче цвете, като по този начин се оформи красива аранжировка в средата на масата или пред всеки гост.

Виж повече

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари