ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Няколко идеи за Великденска украса

Няколко идеи за Великденска украса

Великденска украса
Комплект от 2 торби за пречистване на въздуха с активен въглен
Практичен аксесоар за вашия дом:
Комплект от 2 торби за пречистване на въздуха с активен въглен
50.00 лв.
Виж ››

Великден е един прекрасен християнски празник. Освен с пъстри великденски яйца, той може да бъде посрещнат и с впечатляваща украса. Тук ще намерите няколко идеи за подходяща Великденска украса.

Изключително ефектно би се получило, ако оформите малки кошнички от плат или завържете панделка на боядисаните яйца, и ги поставите като подарък за всеки на великденската трапеза.

За уникалните яйца са нужни оригинални и неповторими поставки. Разбира се те могат да бъдат както закупени готови, така и пригодени от вещи и различни съдове с друго предназначение или изработени собственоръчно.

Най-лесният начин за домашното им приготвяне е чрез стари вестници и списания. Те се навиват на тръбички за плетене. С тях всеки може да си сплете кошничка за великденски яйца.

Украса

За тази великденска украса са ви нужни кора за яйца, здрава картонена основа и хартиени тръбички за плетене.

От кората се изрязва парче с размерите на картона за основа – правоъгълник или квадрат по избор. Кошничката се сплита с желаната дълбочина и се залепя към дъното. Оцветява се и отгоре се покрива с лак на водна основа.

Друга интересна и красива идея за украса за Великден са великденските кошнички. Всеки без проблем може да се справи с тяхната аранжировка.

За украса могат да се се използват пролетни цветя, клонки, камъчета и яйца. За да са свежи дълго време, цветята се поставят в специална гъба, напоена с вода.

Великден

Около тях се оформя миниатюрна градинка със зелен мъх и камъчета. Могат да се използват елементи като свежи върбови клонки, оформени като малки гнезда, в които да се поставят великденските яйца. Великденските кошници са прекрасни както за украса, така и за подарък.

Масата за празника също трябва да изглежда подобаващо. Свежестта и пролетното настроение се постигат с уханието на пролетни цветя. Интересни са всякакви декорации с великденски яйца, аранжирани по различни начини – поставени в гнезда или в истинска градинка от цветя на масата. Може да изберете и плетена украса за яйцата.

Добра идея е да се увие гнездо от върбови клонки. В центъра му се поставя малка саксия с теменужки, а около нея се разпръскват красиви великденски яйца. Друг вариант е в черупките от яйца да се постави стръкче цвете, като по този начин се оформи красива аранжировка в средата на масата или пред всеки гост.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати