ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Обзавеждане в стил Мароко привлича любовта

Обзавеждане в стил Мароко привлича любовта

Марокански стил

Ако обзаведете дома си в източния стил, известен като Мароко, ще привлечете енергиите на любовта и мистерията. Експертите казват, че този дизайн подхожда на артистичните натури.

Интериорите дизайнери казват още, че изяществото на източното изкуство ще внесе повече простор и обаяние на дома ви. Типичните цветове за този стил са охра, изумруденозелено, яркосиньо, златисто и червено.

Между пода и стените трябва да се създава силен контраст. Това може да се постигне чрез теракотени плочи, по които има различни орнаменти. Стените трябва да се съчетават с основния цвят на пода, като в стила Мароко се отделя и специално внимание на таваните.

Таванът трябва да е истинско произведение на изкуството – пищно изрисуван или украсен с различни дървени орнаменти или фрески. Подходящи за целта са материали от евкалипт, олеандър и кедър.

За разлика от европейския стил на обзавеждане, където шкафовете задължително са част от интериора, при стила Мароко те са заместени от ниши. Вместо традиционните шкафове в стаите може да поставите ракли и сандъци, с които да създадете автентична атмосфера от приказките Хиляда и една нощ.

Стил Мароко

Мебелите в този дизайн се изработват предимно от тъмни дървета, като по тях присъства красива дърворезба. Диваните и столовете задължително трябва да се декорират с многобройни и многоцветни малки възглавници.

Килимите също са ключов акцент, ако решите да обзавеждате дома си в арабски стил. Освен че задължително трябва да присъстват във всяка стая, те трябва да са не по-малко пищни от таваните. Килимите създават уют, топлота и мекота в стаите.

Естествените материи са типични при обзавеждането на арабите. Това важи и за съдовете в кухнята, като препоръчителни са лъжици и вилици, изработени от глина и дърво.

Големи свещници, вази и наргилета допълват идеално този стил. За перфектен завършек при обзавеждането може да натопите големи червени цветя или да поставите лимонени дръвчета.

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати