Наръчник на перфектната домакиня - как да впечатлим гостите

Интериор

Когато идват гости у дома, всяка прилежна домакиня се стреми всичко в жилището да е под конец. Независимо дали става въпрос за свекървата или за семейни приятели, които са решили да наминат, вкусното ястие и красивите салфетки са само част от цялостната подготовка.

Днес ще ви представим няколко свежи идеи, които биха направили добро впечатление дори на най-критичния гост, а вас биха ви радвали дълго време след неговото гостуване.

1. Свежи подправки и билки

В летния сезон пресните подправки са главно действащо лице, така че всяка домакиня има поне една връзка магданоз или копър в хладилника. Нашият съвет е да преместите тези зелени съкровища в малки бурканчета, пълни с вода. Това създава усещане за свежест в цялата кухня, а и ще ви помогне да запазите подправките за по-дълго време. Друга алтернатива е да се сдобиете с малки саксийки, пълни със семена на различни билки. Цената им е символична, а удоволствието сами да сте си отгледали подправките е безценно.

2. Захабени тоалетни принадлежности

Несъмнено тези елементи правят наистина лошо впечатление, защото се предполага, че банята и тоалетната са най-чистите места в един дом. Макар да не ги забелязвате, вашите гости ще го направят. Чифт нови кърпи за ръце, четки за зъби и дори елегантна сапунерка могат да освежат облика на цялата баня.

3. Купа с лимони

Купа с лимони

Може никога да не сте го правили, но купата с лимони е наистина ключов елемент за приятната обстановка у дома. Поставете я в хола на масичката за кафе или в трапезарията. Всъщност много интериорни дизайнери са на мнение, че тя е по-важна дори от вазите с красиви цветя. В човешкия мозък лимоните и жълтият цвят като цяло будят асоциации със свежест, лято и здраве.

4. Свещи, книги и декоративни възглавнички

Тези вещи създават уют, особено когато са в комплект. Успокояващата атмосфера, която създават свещите, макар и незапалени, е неповторима. А какво е един дом без книги? От друга страна, декоративните възглавнички на дивана освен безкрайно ефектни могат да бъдат и чудесен начин да скриете някое старо петно или захабено място по тапицерията.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати