Как да внесем мир в дома си

Луксозна дневна

Превърнете дома си в най-спокойното пространството с тези прости Фън Шуй съвети от Джанис Сугита, автор на дузина книги по въпроса.

Премахнете всичко, което ви води към стресиращи мисли. Обградете се с положителни неща, които ви карат да се усмихвате, като ценни за вас снимки например.

Обърнете внимание на цветовете. Определени нюанси могат да ви донесат спокойствие. Синият цвят привлича творческия цвят и просперитета, а зеленият дава усещане за нов живот в стаята. Поинтересувайте се за значението на всеки цвят според фън шуй и изберете най-подходящия за вашия дом.

Пространството в дома също е от голямо значение за това да се чувствате добре. Колкото по-натрупана е една стая, толкова по-напрегнати се чувствате вие. Оставете пространство около всяка мебел в стаята, така че да имате достатъчно пространство да се разхождате свободно.

Поканете природата в дома си. Вдигнете щорите, за да влезе натурална светлина в дома. Поставете растения в стаите – те носят нов живот, растеж и кислород от Космоса. Растенията с обли листа, като маранта и нефритеното цвете, са отличен избор. Островърхите растения, като азалията например, отблъскват късмета.

Избягвайте сухите цветя и растения – те внасят в дома аурата на смъртта. Ако все пак обичате сухи цветя, доброто ви чувство към тях намалява в известна степен неблагоприятното влияние.

Въпреки това е добре да ги държите далеч от главния вход и вратите на стаите. Най-добре ги аранжирайте в помещението, където се занимавате с вашето хоби, някъде в задната част на къщата.

Фън Шуй

Наблизо окачете прозрачен кристал, за да балансира енергиите. Проблемната енергия може да се неутрализира и като поставите сухите цветя в кристална ваза. Кристалът е благоприятен според фън шуй.

Балансирайте с вещите в дома. Ако обичате своята стъклена холна маса, то я съчетайте с нещо уютно, като плюшен диван например. По-меките елементи в помещението внасят уют. По-твърдите осигуряват стабилност. Комбинацията им носи мир и спокойствие в дома.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати