За осветлението в дома ви

Осветление в дома

При обзавеждането на дома или офиса, огромно значение играе светлината. А когато естествената е в по-малки количества, логично трябва да наблегнем да изкуствената. От светлината често зависят работоспособността и настроението на хората.

Специалистите по осветление дори обичат да казват, че осветяването на жилището е цяло изкуство.

Като цяло осветителни тела се делят на три групи - природни, изкуствени и смесени. Преди време, в онези години, осветявахме интериора само с лампи и полилеи. Сега обаче на пазара има огромно разнообразие от всевъзможно осветителни тела.

Когато обзавеждате жилището си и стигнете до осветлението, вземете предвид следното: какъв е цветът на стените и тавана, как са разположени мебели и не на последно място обема на самото помещение.

Последното е от голямо значение. Защото с помощта на осветлението можете да увеличите визуално пространството. Или да допуснете грешка, като го намалите.

Жилище

Когато пък си играете с яркостта на светлината, можете да постигнете различни ефекти - за романтика, за почивка или уединение.

Гостната е най-важната стая в апартамента. Тя е едновременно стая за тържества и просто стая за цялото семейство. Тя е лицето на дома ви, затова осветлението в нея е важно.

В гостната то трябва да е равномерно разпределено, за да я осветява навсякъде и да ѝ придава тържествен вид пред вашите гости.

Дизайнерите съветват кухнята също да е добре осветена, да е равномерно покрита със светлина. Отдавна не е актуален вариантът само с един полилей в центъра на тавана. Затова производителите на кухненски мебели вече вграждат осветление в тях.

Спалнята е душата на апартамента. Това е най-интимната стая за обитателите на жилището. Затова светлината не трябва да бъде ярка, а приглушена. Класически осветителни тела за спални са настолните лампи.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати