Украсете масата със захаросани цветя

Украсете масата със захаросани цветя

Захаросайте цветята, които искате да останат по-дълго време в дома ви, след като са били откъснати. Захаросаните цветя служат не само за украса на стаята, но могат да са прекрасна декорация за празничната маса, а при по-голямо желание дори да бъдат изядени.

За да сътворите това вълшебство, ще ви трябват само белтъци и захар. Белтъците се разбиват до гъста пяна и с помощта на четчица се нанасят на няколко слоя на горната и долната повърхност на всяко листче, стъбълце и венчелистче. След това се поръсват със захар, слагат се върху фолио и се подсушават 2 часа във фурната на около 50 градуса.

Така приготвени, те могат да се изядат в рамките на пет денонощия. Готовите цветя се покриват с тънка коричка от белтъци и захар. Захаросват се само растения, които не са горчиви, нито пък отровни. Те трябва да са напълно разцъфнали, за да се подсушат във фурната както трябва.

Прекрасен е вкусът на цветовете на вишната, ябълката, крушата, бялата акация и бъза. Вкусни са също така розите, теменужките, цветовете на цитрусовите растения. С изключение на някои видове нарциси, вкусът на луковичните растения не е особено приятен.

Украсете масата със захаросани цветя

Без да са особено вкусни, хризантемата, гладиолите, камелиите и цветовете на шипковия храст изглеждат много изненадващи като украса. Ефектно изглежда, ако украсите торта или сладкиш със захаросани листенца от мушкато.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати