ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Прането си има нова любов - пералня с 2 барабана

Прането си има нова любов - пералня с 2 барабана

Пералня

Два барабана едновременно ще въртят прането в новото изобретение на китайската компания Haier. Иновативната перална машина бе представена на техническо изложение в Берлин и обра овациите на присъстващите.

Двата барабана в пералнята са монтирани, така че да улеснят прането. Чрез тях едновременно ще могат да се перат бяло и цветно пране, без да се притеснявате, че дрехите могат да се оцветят.

Независимо че ще се намират в една пералня, двете отделни пранета ще разполагат с отделни програматори, така че да се перат при различни условия за тъканите и различни температури.

Програмите за изпиране, центрофугиране и накисване също ще бъдат различни. Въпреки това ще е достатъчно само веднъж да заредите пералнята, за да изперете всичките си бели и цветни дрехи.

При габарити на устройството 60 х 60 х 128 горният барабан поема 4 килограма, а долният – 8 килограма.

Изобретатели от университета Лийдс също представиха нова по рода си пералня, чиято цел е да спестява водата. На техническото изложение пералнята бе представена като най-икономичната на света, тъй като за цялото пране ѝ е необходима само чаша вода.

Създателите на изобретението казват, че към прането се добавят повече от милион миниатюрни полимерни зрънца, чаша вода и няколко капки специален препарат.

Чрез тази смес на машината ѝ е само половината от количеството, което по принцип се употребява за едно пране.

Полимерните зрънца, който се добавят, притежават поляритет, който привлича замърсяването. Във влажна среда този полимер привлича абсорбира замърсяването много по-бързо от обикновените перилни препарати.

След като цикълът свърши, малките полимери се центруфугират през дупки в барабана. С тяхното използване доманиките могат да си спестят пари от прах за пране.

И двете новосъздадени перални все още са във фаза на презентации и не се произвеждат за масово потребление. Изобретателите обаче имат намерение след време да създадат и такива видове за обикновените домакинства.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати