ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Как да освежим старата спалня?

Как да освежим старата спалня?

Спалня
Комплект от 2 торби за пречистване на въздуха с активен въглен
Практичен аксесоар за вашия дом:
Комплект от 2 торби за пречистване на въздуха с активен въглен
50.00 лв.
Виж ››

Лятото вече е зад гърба ни и сега е нужно да намерим къщни занимания, които да заместят летните дълги разходки, ходенето на плаж и пр. Не че не можем да излезем навън, но е далеч по-добре да сме си на топло у дома.

Ако имате желание да поосвежите дома си, можете да се заемете с тази задача точно в този момент. Спалнята е стая за релакс и пълноценна почивка, но и тя, както всички останали стаи, може да се обзаведе стилно и интересно. Ако вече ви е омръзнало от познатата обстановка, можете да предприемете няколко малки промени, които да внесат повече уют и да освежат изцяло будоара ви.

Най-общо интериорът в тази стая трябва да бъде успокояващ, или поне така съветват специалистите в тази област. Това обаче в никакъв случай не означава, че стаята трябва да бъде скучна. Всъщност дори да е обзаведена по последни модни тенденции, ако на вас не ви допада и не се чувствате на мястото си в нея, нито една мебел в стаята няма да има смисъл.

Една неособено скъпа промяна е добавянето на допълнителни цветове към личните ви покои – това може да бъде направено по няколко начина. Можете да промените цвета на нощните шкафчета например и ако не ви се струва удачно боядисването – облепете ги с подходящо фолио. С фолио могат да се освежат и вратите на гардероба. Добавете цветни възглавници, купете си нова кувертюра в контрастни цветове.

Ако не ви се струва удачно да добавяте още цветове в стаята, можете да добавите нов елемент. Ако нямате килим - сложете, или пък подменете стария.

Спални

По-евтин вариант е добавянето например на някакъв дървен елемент, който ще пасва на стаята. Разбира се, ако вашата стая е в друг стил и дървото не е подходящо, ще подберете акцента, който ще допълни стаята.

Сменете завесите – това определено ще внесе доста голяма промяна в спалното помещение. Сега може и да ви се струва незначително, но едва когато ги смените, ще забележите колко много всъщност сте свикнали с предишните пердета. Интересно и особено подходящо за спалня е да сложите два реда пердета – едни плътни завеси и ажурни пердета. По този начин ще можете да контролирате светлината.

Ако искате да сложите само един елемент към стаята, който да измени общата картина – сложете тапети. Можете да направите едната стена в тапети или пък да комбинирате стените две по две. Изобщо развихрете си въображението.

Колкото и малко да струват тези идеи обаче, е възможно да не можете да отделите пари от семейния бюджет за нито едно от горните предложения. В такъв случай просто разместете мебелите в стаята. Може да преместите само дребните неща или пък изцяло да обърнете всичко в стаята. Така хем ще има промяна, хем няма да ви струва абсолютно нищо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати