ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Никога не прибирайте тези храни във фризера!

Никога не прибирайте тези храни във фризера!

Хладилник
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Фризерът е едно от най-добрите изобретения на човечеството. В него можем да съхраняваме напълно безопасно редица храни за дълъг период от време. Има обаче и такива храни, които никога не трябва да прибирате във фризера. Ето кои са те:

Пържени храни. Вкусът на любимите пържени картофки ще си отиде безвъзвратно, ако решите да ги приберете в хладилника. Видът им също няма да е сред най-апетитните.

Свежи подправки. Целина, магданоз, копър – ако приберете тези подправки във фризера, те бързо ще изгубят свежестта си и ще добият кафяв цвят. За да ги замразите безпроблемно, просто ги нарежете на много ситно или ги направете на паста.

Кафе. Разбира се, че може да замразите еднократно плик с прясно изпечени зърна кафе. Той обаче не може да се замразява повторно. Направите ли го, рискувате кафените зърна да придобият неприятна миризма.

Яйца

Макаронени изделия. Ако сте опитвали да замразите сварени макарони или спагети, то значи знаете колко лоша идея е това. Резултатът е сива и безвкусна каша, която отива директно в боклука.

Яйца. Никога не замразявайте цели несварени яйца. При замръзване черупките им се разширяват и изпускат бактерии в яйцето. Вариантът за съхранение на яйца в хладилника е те да са сварени. Белтъците се разделят от жълтъците и се прибират във фризера в различни купи.

Млечни продукти. Не е добра идея да замразявате меки сирена, като козето и крема сиренето, тъй като те губят формата си и се разпадат. С по-твърдите, като чедър и пармезан, няма проблем. Млечни продукти, като кисело мляко, майонеза и яйчен крем, се пресичат във фризера.

Храни с високо съдържание на вода. След размразяване продукти като диня, зелена салата и краставици, добиват отпуснат и доста лош вид. Хранителните им качества също биват почти безвъзвратно загубени.

И не на последно място – никога не прибирайте гореща храна в хладилника. Тя винаги трябва да е предварително охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати