Избор на цветовете в дома спрямо фън шуй

Кухня

Фън шуй е древно китайско учение, според което човек може да намери хармония във всичко - в дома си, в любовта, в работата, ако подрежда помещението по специфичен начин. За да започнете да променяте живота си, променете дома си така, че да е по каноните на фън шуй.

Според фън шуй всяко помещение трябва да е оцветено така, че да допринася за хармонията в дома, в отношенията между хората и в мислите им. За спалнята най-подходящи според фън шуй са розовите, зелените и светло сините нюанси. Те карат човек да се отпусне, да забрави за неприятностите през деня и да може да се наспи добре, за да е работоспособен на другия ден. В спалнята човек се зарежда за следващия ден, затова в тази стая не трябва да има ярки цветове.

Антрето на дома според фън шуй трябва да е в светъл цвят, за да може гостите още с влизането си да усетят общата атмосфера на хармония в дома. За антрето са подходящи млечнобелият цвят, а също така слонова кост, бежов и сребрист. Това са чисти цветове, които допринасят за хармонията.

Холът, където хората се събират, за да си побъбрят и да се отпуснат, може да бъде в оранжев цвят. Това е най-добрият цвят за общуване. Златисто жълтият цвят също е много подходящ за хол. Червеното и ярко жълтото трябва да се избягват в хола, освен ако не ги ползвате като ярък акцент.

В стая, в която работите и се изисква да сте прецизни, съчетанието на бялото в компанията на малко черно е перфектната комбинация. Това съчетание ви прави по-работоспособни. Не трябва да има стая в дома ви, която да е изцяло бяла, това ще ви натовари психически, без сами да го осъзнавате.

Фън шуй

За детската стая най-подходящ е зеленият цвят, тъй като той помага за по-бързото умствено развитие на детето. Нежният нюанс на жълтото и светло синьото също са подходящи за детска стая, защото ще внасят хармония в света на детето.

В банята може да се съчетаят зелено с бяло или светло синьо с бяло - така ще се чувствате пречистени от трудностите на деня. В кухнята може да дадете воля на фантазията си с червено, жълто или оранжево - те повишават апетита, а тъмните цветове го намаляват. Според специалистите по фън шуй най-доброто съчетание за кухнята е зелено и бяло.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати