Как лесно да се преместим в новото жилище

Преместване

Преместването в ново жилище може да бъде истински ад, ако не успеете да се организирате правилно. Нека опаковането на багажа и пренасянето му се превърне в забавление, като следвате следните съвети:

Организирайте се. Правилната организация ви позволява да се справите с преместването много по-бързо и лесно. Това е от особено значение, ако това е първото ви преместване. Има четири основни точки, с които трябва да се съобразите: транспорт, помощ, време, пособия.

Транспорт. Всяко преместване изисква подходящо превозно средство. Ако не разполагате с такова, ще ви се наложи да вземете от познат или да наемете фирма, предлагаща коли под наем или комплексната транспортна услуга.

Помощ. При преместване във всеки случай ще се наложи някой да ви помогне. В повечето случаи е невъзможно сами да изнесете покъщнината си. Преценете дали ще успеете да се справите само с вашите приятели. Ако ли не, потърсете професионална помощ. За целта се обърнете към професионални хамали.

Време. Съобразете се с всички помощници и изберете време за преместването, в което на всички им е удобно.

Пособия. За преместването задължителни са опаковките, кашоните и изобщо – всякакви подобни материали.

Нов дом

След като сте изпълнили тези стъпки, трябва да се уверите, че всички знаят, че се премествате. Тук не става въпрос за съседите и роднините ви. Задължителни са мобилният оператор, банката, интернет доставчикът и всички, чиито услуги използвате.

Отървете се от всичко ненужно. При преместването ще установите, че притежавате твърде много ненужни вещи. Оставете всичко старо и непотребно зад гърба си, където остава и старият ви дом. Не забравяйте, че старите мебели се изхвърлят на указаните за това места. Най-лесно е да използвате хамали, предлагащи услугата почистване на апартаменти.

Когато най-накрая се установите в новия дом, е време да се запознаете с обстановката. Разходете се из квартала и го опознайте. Полезно за в бъдеще ще ви е да знаете къде е най-близкият магазин, кафене или спирка на градския транспорт.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари