Седем растения в спалнята за по-спокоен сън

Лавандула

Цветята са незаменима част от интериора на дома, понеже изпълват пространството със жизнено необходимия ни кислород и носят настроение. Седем от растенията обаче могат да гарантират спокойния и лек сън, ако ги поставите в спалнята си.

Жасмин

Едно от положителните качествата на жасмина е подобряването на съня. Ароматът на това красиво цвете ще намали тревожността и ще ви носи бодро настроение при събуждане. От жасмина има различни разновидности, като не всички от тях цъфтят. Растението обаче се отглежда лесно и не изисква прекалено големи грижи.

Жасмин

Лавандула

Мирисът на лавандула е природно лекарство срещу безсъние, признато от векове. Лавандулата също намалява тревожността, която е основната причина за липсата на нормален и спокоен сън. Изследователите са открили, че вдишвайки аромата на лилавите цветчета, човек се успокоява и заспива много по-лесно.

Гардения

Според едно немско проучване ароматът на гардения може да предизвика чувството на сънливост, точно както най-скъпите таблетки за сън. Опитите с мишки показали, че след като вдишат миризмата на гардения, гризачите намаляват активността си и заспиват по-бързо.

Алое

Алое вера

Алоето има способността да пречиства въздуха от токсините, а това филтриране на помещението помага за добрия сън. Когато въздухът е чист, човек може по-лесно да се отпусне и да заспи.

Бегония

Бегонията също неутрализира вредните вещества във въздуха, а ароматът ѝ облекчава депресивните състояния. Особено се препоръчва за спалнята и за възрастни хора, страдащи от различни заболявания.

Лаврово дърво

Клончетата на лаврово дърво са един от най-добрите лекове срещу безсъние. Препоръчително е най-вече до леглата на малките бебета, но и при възрастните има доказано положителен ефект.

Розмарин

За да си осигурите спокоен сън през нощта, сложете до леглото си саксия розмарин. Ароматът ще ви позволи да заспите по-лесно, а ако сте били раздразнени през деня, бързо ще се успокоите.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати