Фън шуй за уютен дом

Фън шуй Интериор

Уютният дом е предпоставка за добър живот. Мястото на което се прибираме всяка вечер е нашата крепост и трябва да ни кара да се чувстваме спокойни.

Когато в дома цари хаос, в нас се наслагва чувство на напрежение, което бързо расте. За да не се стига до там, е добре да следвате петте лесни стъпки за това как да превърнем дома си в уютно място.

1. Пребоядисайте. Цветовете са натоварени със силна енергия. Някои от тях са способни да внесат спокойствие и позитивна енергия, други пък носят благоденствие. Зеленото например дава усещане за нови възможности, а синьото привлича просперитета и творчеството. Запознайте се със символиката на цветовете и изберете на кои да заложите в дома си.

2. Почистете. Отървете се от всичко, което ви стресира или депресира. Заредете дома си с положителни вещи. Подредете предмети, свързани с хубави спомени или такива, които харесвате и предизвикват у вас чувство за щастие. Закачете снимки на любимите хора. Всичко това ще ви кара да се усмихвате всеки път, като влезете в стаята.

Хол

3. Освободете пространство. Преценете кои са наистина нужните мебели и се отървете от останалите. В един дом трябва да има пространство. Затрупването с мебели може да ви депресира, докато свободните площи дават свобода на волята и мисълта.

4. Баланс. Съчетавайте предметите в дома си. Тези от твърди материали осигуряват стабилност, но трябва да се съчетаят с такива, които носят със себе си комфорт. Винаги се старайте в дома ви да има баланс.

5. Растения. Растенията в дома ви доближават до природата. Всеки има нужда от връзка с нея. Проветрявайте често и пуснете светлината вътре.

Рейтинг

5 0
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати