Подредете хаоса у дома с тези практични съвети

Хаос

Имате чувството, че изразът сякаш е паднала бомба се отнася за вашата къща? Хаосът вече е нетърпим въпреки цялото ви старание? Не можете да намерите дрехите си, постоянно ви изчезват книги, документи или предмети? Няма светлина и простор в жилището ви? Ето няколко практични съвета, за да се справите с хаоса у дома.

Край на хаоса в мазето

Първо, преместете всички предмети от мазето, които са податливи на влага. Ако нямате място, на което да ги преместите, ги поставете в кутии със силиконов гел за уплътнение. Вещите, които използвате рядко, подредете в пластмасови кутии и ги означете с етикети. Използвайте куки, на които да окачвате всичко, което може да виси на стената - аксесоарите към вашия велосипед, сакове, чанти. Подредете вещите си спрямо честотата на използване. Тези, които са ви нужни рядко, поставете в дъното на помещението, а по-често използваните сложете най-отпред.

Край на хаоса в спалнята

Вземете няколко чувала. Бъдете спокойни и решителни. Сложете на единия чувал надпис – за вилата, на другия – контейнера, на третия – за Червения кръст и т.н. След това най-накрая се отървете от купищата дрехи, които сте събирали през годините и вече не ви трябват. Трудно е, но не и невъзможно. Ако все пак има дрехи, с които не можете да се разделите, ги поставете в отделен чувал. Ако не облечете нито една от тях в следващата година, това означава, че не са ви нужни.

Край на хаоса в кухнята и банята

Баня

Подобно на спалнята, може би с годините в кухнята ви са се събрали най-различни съдове и посуда от различни сервизи, десетки бурканчета, черпаци и т.н. Изберете само това, което ви е нужно. Най-често използваните подправки поставете в красиви бурканчета, останалите подредете в кутия в дъното на шкафа. Изберете си един сервиз. Той трябва да е удобен и красив.

В банята създайте ежедневен лукс за себе си и семейството си. Изхвърлете старите сапуни, опаковки от шампоан, кремове, лакове, спрейове, от които е останало малко на дъното. Освежете обстановката с цветя в саксии, като изберете видове, които ще се чувстват добре заради високата влажност в банята.

Не се старайте да подредите всичко наведнъж. Отървете се от хаоса на етапи. Това не трябва да е изморителна работа, нужни са ви свеж ум и настроение за иновация.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати