Неочаквани приложения на пастата за зъби

Паста за зъби

Пастата за зъби е универсален начин за почистване на зъбите. Оказва се обаче, че може да е и универсален помощник в домакинската работа. Ето кои са неочакваните приложения на обикновената паста за зъби.

Против петна. Петната по килимите и мокетите се премахват с паста за зъби. Разнесете енергично малко от нея с помощта на гъба, след което почистете мястото с шампоан и вода.

Премахва миризми. След като готвите и ръцете ви се омиришат на риба, чесън или друго толкова упорито, натъркайте ги с паста за зъби. Масажирайте добре и измийте. Миризмата на мляко от бебешките шишета също може да се премахне с малко паста за зъби.

Почиства клавишите на инструментите. Нанесете малко количество паста за зъби на парче плат. Разпределете по клавишите бавно и внимателно. Отстранете остатъците с чиста гъба.

Почистване на кожени изделия. За да върнете привлекателния вид и блясъка на кожените изделия, то разпределете паста за зъби на повредения участък. Втрийте с мека кърпа, след което изтрийте с влажна салфетка.

За бели обувки. Петната и пожълтяването на обувките се поправят с паста за зъби. Нужно е единствено да нанесете малко от продукта със стара четка.

Чистене

Премахва моливи и флумастери от стените. Родителите на малки деца знаят колко е трудно да се премахват следите от моливи и флумастери от стените. Най-удачно е да нанесете паста за зъби на влажна салфетка и с много търпение да изкарате петната.

Премахва червило от дрехите. Нанесете паста за зъби върху петното и търкайте. Отстранете с течаща вода, след което повторете процедурата, докато петното окончателно излезе.

Кухненски помощник. Металните съдове се чистят до блясък само и единствено с паста за зъби. Същото е и с гладките кухненски повърхности.

Чисти сребро. Всяка сребърна повърхност може да светне само с използването на паста за зъби. Втрийте я в нея и оставете за едно денонощие. На следващия ден измийте и се подсушете с мека кърпа.

Възстановява надраскани компакт-дискове. Нанесете тънък слой паста за зъби на повреденото място и много внимателно втрийте с мека кърпа.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари