Супербърз метод за почистване на силно загоряла фурна

Портокали
Стилна керамична фруктиера, голяма, 25 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна керамична фруктиера, голяма, 25 см
18.00 лв.
Виж ››

Чистенето на мазнините, които са нагорели по страните на фурната, е тежка, времеемка и като цяло неприятна задача. Това е и причината често тя да бъде отлагана напред във времето. За съжаление винаги идва моментът, в който сме изправени пред невъзможността за повече отлагане и трябва да се заемем с ненавистното занимание.

Разбира се след дългото отлагане обикновено състоянието на фурната е такова, каквото би ви накарало да ви се изправят косите или да помислите дали пък не е дошло времето за нова печка у дома. Такива мисли и чувства не биха ви идвали на ум, ако имаше бърз и лесен метод за почистване на силно загорелите фурни.

Е, ма такъв метод и той въобще не е сложен. Ето и как да почистите фурната.

Какво е необходимо?

Три добре узрели портокала, едно пакетче сода за хляб, 300 милилитра оцет, един голям стъклен буркан от 500 милилитра.

Подготовка

Вземете портокалите. Обелете ги. Необходими са ви техните кори. Поставете ги в голям буркан от 500 милилитра и го допълнете с ябълков оцет, като оставите малко разстояние от капачката. Затворете плътно съда и оставете корите да престоя пет дни. Поне по веднъж на ден разклащайте буркана.

Сода Бикарбонат

Нанасяне

Върху цялата загоряла повърхност на фурната нанесете обилно сода за хляб. Не се скъпете, колкото повече сода нанесете, толкова по-добре ще почистите. Сипете течността от буркана в бутилка с пулверизатор. След това напръскайте цялата фурна, така че да намокрите обилно содата. Тя ще започне да бълбука и да се образува пяна.

Почистване

Изчакайте този процес да разтвори максимално мазнините. Не би трябвало да отнеме повече от 20 до 30 минути. След това, първо, с гъба махнете пяната. Почистете с хавлиена кърпа. Гарантирано е, че след това третиране повърхностите на вашата фурна ще изглеждат като напълно нови.

Методът е изключително лесен и е доказал своята ефективност. Комбинираното действие на оцета и портокаловата киселина бързо разтваря мазнините, а содата придава на вашата фурна чист и бляскав вид.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати