Замразете пижамата или как да спите нормално в жегите?

Лош сън

Лятото на 2016-та година се определя от експерти за едно от най-горещите в България, откакто съществува националната статистика. Само в края на месец юли и началото на август бяха счупени над 12 регионални температурни рекорда.

Колкото и да сме почитатели на високите градуси или да разчитаме на помощта на климатиците вкъщи, горещините могат да превърнат нощите ни в кошмар. Ето и няколко съвета по повода как да спите вечер при горещо време.

Вземете една бутилка студена вода в леглото

Бутилката топла вода през зимата е стар метод, с който можете лесно и бързо да затоплите леглото си през мразовитите февруарски нощи. Почти същия номер можете да ползвате обаче и през лятото. Вземете голяма пластмасова бутилка и я напълнете с вода. Сложете я да замръзне във фризера, а след това поставете 20 минути преди да си легнете между завивките. Когато си легнете, ще се почувствате освежени, а леглото ви ще бъде приятно хладно.

Замразената пижама – сигурно средство срещу летните жеги

Поставете пижамата си в голям найлонов плик. След това я сложете във фризера за около 15 минути. Облечете я преди лягане и ще се почувствате наистина добре охладени в летните жеги, а тогава сънят гарантирано ще дойде бързо.

Спане

Вземете си студен душ

Една от основните причини за лошия сън през лятото е фактът, че тялото абсорбира прекалено много топлина през деня и след това не може да се освободи от нея. Студеният душ обаче е един от най-приятните начини да се охладите и да пощадите тялото си от високите температури. Препоръчително е да вземете студен душ поне 20 минути преди лягане.

Носете памучни дрехи

Памукът може и да не е най-бляскавият материал за модна пижама, но този плат позволява на кожата ви да диша по-добре за разлика от сатена или коприната.

Дръжте чаша вода до леглото си

През лятото е много важно да пиете често вода. Така ще избегнете обезводняване. Дръжте чаша на ръка разстояние от вас, ако тялото ви изпита нужда от живителната течност през нощта.

Блокирайте слънчевата светлина

Ключът за ползотворния сън е нормалната температура в стаята. Хубаво е през лятото да пуснете щорите на стаята, в която спите. Така ще блокирате слънцето и ще предпазите помещението от прегряване.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати