Няколко прости трика, с които ще направите дома си по-красив

Боядисване

Тези дни, когато наред с целия стрес, съпътстващ ежедневието ни, когато сме постоянно заети и времето ни никога не стига, винаги е добре да знаете и по някой друг трик, който може да ни облекчи и да направи живота ни по-лек. Представяме ви няколко прости хитринки, които ще направят дома ни бързо и лесно много по-красив.

Ако сте от онези късметлии, които имат двор и цветна градина, вместо да си купувате скъп мулч от магазина, използвайте борови шишарки, за да мулчирате растенията и да ги запазите от кучета, котки и охлюви.

Преди да започнете да боядисвате стените у дома, прибавете към боята или латекса малко екстракт от ванилия. Това няма да се отрази на цвета на боята, но ще маскира изпаренията и целият ви дом ще мирише на ванилия.

Поливайте растенията у дома с водата, която използвате да варите зеленчуци, яйца или макаронени изделия. Можете дори да ползвате водата от аквариума, когато го чистите. Това освен че ще ви спести пари, ще е много полезно за растенията, тъй като водата е пълна с хранителни вещества.

Ако лаптопът ви има нужда от охлаждане, а не искате да харчите пари за охлаждаща подложка, сложете го върху преобърнати картонени кори за яйца и проблемът ви ще е решен.

Кори за яйца

Залепете магнит към долната част на чука. Това ще ви спести неудобството, докато ковете пирони, да ги държите в устата си.

Винаги, когато боядисвате стените у дома, заделете малко от боята в буркан. Тя ще ви е нужна, ако по време на работа сте пропуснали някое петно, а както знаем, почти винаги има по някое.

Не е нужно да изхвърляте старите си закачалки с щипки. Просто вземете самите щипки и можете да ги използвате да защипвате пликове с храна, които слагате в хладилника. От една страна, закуската винаги ще бъде свежа, а от друга - няма да е нужно да връзвате самите пликчета с възли, които често се оказват трудни за разплитане.

Ключове

Боядисайте ключовете си с различни цветове лак за нокти. Така не само ще станат по-стилни, а и ще ви е по-лесно да ги разпознавате.

Пейка

Старите дървени триъгълни стълби могат да се използват освен за да ви помогнат да стигнете на по-високо, но за стилен рафт. Лакирайте ги, сложете между стъпалата им по една дъска и вече ще сте притежател на изключително стилна мебел.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати