Вещи, забранени за малките домове!

дом

Много хора смятат, че е много по-лесно да обзаведем малък апартамент, отколкото голям палат, тъй като разполагаме с по-скромно пространство. Истината обаче е, че именно заради минималната площ, която имаме, трябва да сме изключително прецизни в работата си. Вижте няколко вещи, които не бива да поставяте в скромния си дом, ако не искате той да изглежда още по-тесен.

Огромен полилей

Пищните полилеи придават стил и класа на всяко едно жилище, стига то да е достатъчно просторно. Ако обаче разполагате със съвсем малки стаи, поставянето на такова крупно осветително тяло ще изпълни изцяло и малкото пространство, което имате и ще се превърне в център на стаята ви. За да не се случва това, използвайте няколко по-малки лампи, разположени на различни места в помещението. Така то ще изглежда по-просторно.

мебел

Големи и тромави мебели

Със сигурност големите дизайнерски мебели с достолепна история будят възхищение у всеки. Когато трябва да обзаведем малък дом обаче, не е желателно да се спираме именно на такива придобивки, тъй като те заемат прекалено много място, трудно се местят и могат да доведат до инциденти. Далеч по-практично е да се сдобием с разтегливи маси и дивани, които няма да окупират цялото пространство.

ретро шкаф

Големи картини

Без съмнение картините правят една стая да изглежда по-стилна и уютна. Когато стените са малки обаче, в никакъв случай не залагайте на мащабни картини, които изцяло да ги покрият. Вместо това подберете няколко фотографии, които да поставите в рамка.

Тежки завеси

Плътните пердета от качествена материя са чудесното допълнение на интериора на просторната къща, където можем да им се любуваме отдалече. Но за жалост, това не може да се каже и за малките жилища. Поставянето им в скромен дом несъмнено ще привлича прекалено много внимание и ще направи помещението видимо по-тясно. Ако все пак държите на завесите, изберете такива, които са леки, ефирни, полупрозрачни и светли.

дебели пердета

Прегради

Ако живеете с още няколко души и искате да обособите свое кътче в жилището, изобщо и не си помисляйте за прегради. Употребата им би направила мястото още по-тясно и неприветливо. Ако толкова държите да си имате свое ъгълче, оформете го с помощта на функционални мебели.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати