Домашните растения пречистват въздуха

Домашните растения пречистват въздуха

Всеки знае, че дълго време, прекарано в затворено помещение, е вредно за здравето. В офиса или дома ни, във въздуха, който дишаме, има не само прах, но и различни вредни вещества, които са невидими за невъоръжено око.

Как да оздравим въздуха и да неутрализираме вредните последици за здравето ни? Достатъчно е да обзаведете дома си "зелените лекари" - растенията. Те значително ще намалят съдържанието на вредни частици във въздуха.

Например, едно от най-разпространените домашни растения, е азалията. Това растение е известно със способността си да отстранява амоняка от въздуха. Това вещество често е компонент на различни почистващи и перилни препарати и се използва активно в ежедневието ни. Затова азалията е препоръчителна за пречистване на въздуха в кухнята или банята.

Хризантемата може лесно да победи враг като трихлороетилен, която е част от много видове бои и разтворители. Ако неотдавна сте извършили ремонт в дома си, поставете няколко саксии с хризантеми в него за известно време, преди да започнете да обитавате отново жилището.

Фикусът също е често срещан в нашите апартаменти. Това растение притежава забележителната способност да абсорбират формалдехид. Формалдехидът се намира в модерните къщи почти навсякъде. Например в изолацията, в строителните и опаковъчните материали. Ако се чудите в коя точно стая да поставите фикуса, за да е най-голяма ползата, то декорирайте спалнята или коридора с него.

Друго стайно растение е филодендронът. Той има свойството да абсорбира пентахлорфенол, на който са богато дървото, от което се произвеждат корпусните мебели. В допълнение, със своите големи листа, филодендронът има способността да се увеличава влажност на въздуха.

Домашните растения пречистват въздуха

Знаейки за тези свойствана растението, можете сами да изберете подходящото му място в къщата.

Друг отлично абсорбиращо растение е бръшлянът. Той е много ефективен срещу частици на бензол, който са част от бои, мастила или стоки за домакинството. Поставете бръшлян в кухнята или в коридора и можете да забравите за вредата от бензола.

Ето как само с няколко растения можете да си създадете домашен филтър срещу вредните химикали.

Рейтинг

5 2
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати