Червената спалня подобрява отношенията между съпрузите

Спалня

Още от древността хората забелязали, че различните цветове могат да повлияят на настроението на хората. Съвременната наука има свое обяснение на този феномен: цветът е нищо друго освен енергия, чиито електромагнитни вълни имат различно въздействие върху човешкия организъм.

Върху тези данни и наблюдения дори е основана цяла наука - хромотерапия, което позволява да се лекуват хора с излагане на светлина на различни цветове.

Това показва колко важно е правилно да изберете цвета в дома си. Особено важна е спалнята, която е предназначена не само за отдих, но и за интимни игри.

Ето някои съвети на интериорни дизайнери за това какъв цвят да изберете за вашата спалня така, че тя да се грижи за настроението ви, здравето ви и съпружеската ви идилия.

Двойките, сключили брак сравнително наскоро, могат да си позволят по-колоритните проектни варианти за спалнята. За семейна двойка, която има дългогодишен съвместен живот, това разнообразие е противопоказано. По-добре е цветовете в спалнята да се ограничат до два или три.

Спални

Синият цвят е подходящ за двойки, ангажирани с умствен труд. А за тези, които се занимават с тежък физически труд, за предпочитане е зелено.

Наситеният, страстночервен цвят и лилавото в спалнята може да помогне за подобряване на отношенията между съпрузите и да им подействат като еротичен стимулант.

Обратно, нюансите на светлозеленият цвят в интериора на спалнята са склонни да подтикнат съпрузите към изневяра и раздяла.

Изумруденият цвят може да промени изцяло сексуалния живот на прекомерно сковани и срамежливи в леглото партньори. Този цвят стимулира въображението, дава кураж и насърчава за еротични експерименти.

Светлосиня завеса, украсена с червена панделка, може да помогне на жените, които желаят да забременеят, но имат трудности с това.

Тъмносиньо и тъмножълто може да обезвреди напрежението при свръхемоционален влюбени, склонни към чести дрязги помежду им. За техните спални са абсолютно противопоказни светложълто, оранжево и яркочервени цветове.

Ако един от съпрузите страда от наднорменото тегло, отървете се от оранжевите цветове в спалния си интериор, тъй като този цвят стимулира апетита.

Що се отнася до кафявия цвят, неговото присъствие в интериора на спалнята трябва да бъде сведено до минимум, тъй като ускорява процеса на стареене.

Рейтинг

5 8
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати