Нека и вашата елха е модерна! Вижте как

1 от 8 Снимки
Коледна елха с цветя

Коледа е на прага ни. Както във всяко друго нещо и в тенденциите в украсата за елха има мода, която се променя ежегодно.

Коледното дърво е един от символите на празника, без който просто не можем. Любителите на украсата всяка година търсят новаторски начини за украса. Някои погазват отколешни традиции в стремежа си да имат най-оригиналната елха. Те изхвърлят традиционната елха и я заменят с натрупани една върху друга възглавници, цветя или наредени свещи. Други пък ги заместват лъскавите играчки с цветя.

Тази година най-модерни в украсата са флоралните мотиви. За да сте модерни, декорирайте елхата с цветя. Обсипете клоните с тях или ги подредете в гирлянди. Съчетанието може да стане много елегантно, ако е издържано в един или най-много в два цвята.

Други и тази година ще предпочетат да заменят коледното дръвче с натрупани един върху друг предмети - книги, възглавници, подпрени стълби, оформени като кула. За да заприлича на дръвче, купчинката се украсява с гирлянди и с лампички.

Тази година едни от елхите, които предизвикаха най-голям интерес, бяха на почитателите на Междузвездни войни /разгледай галерията/. Те са оформили своите празнични дръвчета като Дарт Вейдър - с черен плащ, а на върха вместо коледна звезда стои характерния за героя шлем.

В цветово отношение 2016-та година следва традициите. Класическите нюанси се съчетават и създават една бляскава и стилна палитра. Една от предпочитаните комбинации ще е между розово злато, бронз и мед. Розовото злато определено е цветът на Коледа 2016-та. Най-често то е придружено от сребро и класическото жълто злато.

Друг модерен цвят тази година в коледната украса е изчистеният бял цвят. Той носи уют и може да се използва както самостоятелно, така и комбиниран с други цветове - розово и синьо, със зеления цвят на коледната елха или дори с естествени нюанси като например тези на дървото. Бели гирлянди върху елхата създават ефект на снежна покривка.

Няма как да оставим на заден план и естествени нюанси. Тази година може да заложите на украса от естествени материали. Не забравяйте и за традиционното червено – няма Коледа, която да мине без него.

Новият прочит на традициите изисква към него да има и златно. По-смелите използват ексцентрична комбинация от червено и синьо или червено и лилаво. Най-естетично издържаното пък е червеното с бяло – толкова подходящо за случая.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари