Къде е изчезващият чорап от пералнята – ето отговорът!

Пералня

Най-голямата загадка в домашното битие е разкрита! Вече никой няма да се чудо къде е вторият чорап от чифта, който пуснахте да се пере. И – не, в пералнята не живее чудовище, което яде чорапи. Още по-малко вероятно е при завъртането да се образува черна дупка в пространствения континуум, която да засмуква само и винаги по един чорап.

В името на разгадаването на тайната се е събрала група британски изследователи. В състава им е имало психолог и статистик. Компания Самсунг е помолила изследователите да изяснят къде изчезва вторият чорап.

За да разкрият тайната, учените са съставили специална формула за вероятността на изчезването на втория чорап. Тя изглежда така: (L (p x f) + C (t x s)) — (P x A) и е непонятна за обикновения човек.

В рамките на изследването учените са разпитали над 2 хиляди души за техните битови привички и това как перат бельото си. Оказва се, че основен компонент при изчезването на чорапа е съставът на бельото, който се поставя за пране в пералнята. Така стигат до съответното уравнение, в което L е обемът на прането. То е умножено по броя на членовете на семейството р и честотата на прането - f. С се явява сложността на прането, умножено по количеството видове бельо t и умножено по количеството изпрани чорапи s. В последните скоби Р е удоволствието от задължението (измерено по петобална система), умножено по проверката на прането А.

Резултатът след изчисляването на формулата е следният - вероятността от загубата на втория чорап е правопропорционална с обема и честотата на пранетата. Това може и да не звучи особено ясно, но ако се замислите – има логика.

Чорапи

С това авторите на изследването опровергават шеговитата теория на астрофизика Стивън Хогинг за изчезването на втория чорап. Преди време един от най-умните хора на планетата се пошегува, че чорапите най-вероятно изчезват в черни дупки. Въпреки комичния тон мнозина приеха теорията за чиста монета.

А всичко е много по-просто – чорапите са едни от най-малките неща, които перем и най-често се промушват сред уплътнението на пералнята. Проверете и ще се убедите. И ако изчезналият чорап все пак не е там, то тогава се върнете към теорията за чудовището, ядящо чорапи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати