Дантелени щори - новият хит за прозорците в дома

Дантелени щори - новият хит за прозорците в дома

Всеки си мечтае за уютен дом, в който да може спокойно да се усамоти далеч от любопитни очи. В същото време е добре да не закриваме изцяло прозорците на къщата си, за да могат да ни галят лъчите на утринното слънце. Това може лесно да се постигне с красивите дантелени щори – най-новият хит, който измести старите привички.

Дебелите щори са демоде – заменете ги с уникалната декорация, която ще ви струва стотинки. Скучните завеси и плътните, непроницаеми щори безспорно са особено банални. Време е за нещо ново. Специално за вас днес представяме най-гениалното и евтино решение на този проблем – дантелените щори за прозореца.

Дантелените щори за прозореца се поставят лесно, но ефектът, който носят, е наистина уникален. Това е най-евтината и най-бързата украса, която всеки може да си направи сам с двете си ръце. Ето как:

Декорация на прозорците с дантела

Какво ви е необходимо: ажурна дантела, 2 с.л. царевично нишесте, 2 с.л. студена вода, 1.5 чаши гореща вода, ножици, четка;

Как да си го направим: За да бъдат красиви вашите прозорци, заложете на красива и деликатна дантела с гладки ръбове. Наложете на избрания прозорец и изрежете правоъгълно парче с размера, който искате.

Смесете царевичното нишесте със студена вода. След това залейте получената смес с вряща вода. Върху стъклото се нанася дебел слой от нишестения гел.

Прикрепете дантелата внимателно към прозорците. Дебел слой от желето се нанася и над дантелата, с хаотични движения на четката. Обърнете особено внимание на краищата на прозореца.

Една от хубавите черти на използването на дантелата е, че дори по нея да се появят дупчици или неравности, те могат бързо да се поправят – просто залепете друга лента от дантела отгоре.

Дантелените щори са едно елегантно решение, което превръща личното ви пространство загадка за външния свят. В същото време дантелата позволява да слънцето да влиза в дома ви по един изключителни деликатен начин. А най-хубавото е, че решите ли да я махнете, просто трябва да измиете прозорците с топла вода.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати