ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Пийте по 3 чаши кафе на ден, за да живеете по-дълго

Пийте по 3 чаши кафе на ден, за да живеете по-дълго

Кафе

Две нови изследвания твърдят, че ако пием по 3 чаши кафе на ден, независимо дали е еспресо или безкофеиново, ще удължим живота си с няколко години. Изследването е извършено в 10 европейски страни и САЩ.

Европейското изследване е обхванало 520 000 мъже и жени над 35-годишна възраст, чието здравословно състояние било следено в продължение на 16 години, пише Франс прес.

В края на проучването било установено, че хората, които пиели кафе по-често през деня, живеели по-дълго, по-рядко страдали от сърдечно-съдови заболявания и болести на храносмилателната система.

Най-мащабното проучване за ползите от консумацията на кафе показва и че то е най-консумираната напитка в света. Средно за един ден по света се изпиват 2.25 милиарда чашки кафе.

Изследването хвърля също светлина върху възможните механизми, свързани с благотворния ефект от кафето. То съдържа голямо количество антиоксиданти, които играят важна роля за предотвратяване на ракови болести, поясняват учените.

Освен че има тонизиращ ефект и често се пие след ставане от сън, чаша кафе може да действа и като превенция срещу сърдечно-съдовите заболявания. При хората, които редовно пият кафе, се наблюдава и по-малък риск да заболеят от диабет тип 2.

Кофеин

Напитката може да намали и риска от поява на Паркинсон, ако след като я изпиете сутрин, правите упражнения поне 10 минути.

Дозата от три чаши на ден обаче не бива да се превишава, защото това сериозно ще увреди сърцето ви.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати