Ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Вкусни идеи за здравословно хапване на плажа

Вкусни идеи за здравословно хапване на плажа

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190199
2 от 3 Снимки

2. Чиа пудинг


Той може да се приготви, като накиснете 1/3 ч.ч. чиа семена с 1 ч.ч. вода, соево мляко или друг вид растителна напитка. Разбира се, при направата му може да се използва и мляко от животински произход, но то не е за предпочитане в горещите летни дни, тъй като се разваля по-бързо. След като семената престоят в течността 4-5 часа ще имате вкусен, диетичен и засищащ пудинг за плажа. Ако пък решите да добавите ягоди, малини, боровинки или други плодове, ще придадете на десерта пъстрота и свежест.

Ето че лятото отново е в разгара си и повечето от нас вече се разхлаждат край морето. Но нека си признаем! Освен с много приятни емоции, плуване и слънчеви бани плажуването ни често е свързано и с похапването на обилни количества пържени картофи, скара, мазна и солена риба, калоричен сладолед.

В комбинация с бирата и коктейлите с високо съдържание на захар положението става трагично. Оказва се, че само за няколко дни заличаваме резултатите от усилени тренировки във фитнеса и диетата, която сме спазвали месеци наред, за да влезем в любимия си бански.

Но най-лошото е, че вместо да се чувстваме свежи и отпочинали, изпитваме тежест и куп други неразположения заради неразумното хапване на плажа.

За да избегнете възможните неудобства и да се радвате пълноценно на морската си почивка, вижте три идеи за здравословно похапване на плажа, с които ще се заситите, без да вредите на тялото си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати