ezine.bg»Статии»За Дома»Почистване»Летният стрес се лекува с парцала

Летният стрес се лекува с парцала

Почистване
Фасонка със сензор за движение, 60 W
Практичен аксесоар за вашия дом:
Фасонка със сензор за движение, 60 W
32.00 лв.
Виж ››

Лято е, но не всички са на море или почивка. Стресът неумолимо настъпва и имате единствено уикенда на разположение, за да разпуснете. Вместо да залагате на йога и медитация обаче, време е да грабнете парцала.

Скорошно британско проучване показва, чистенето е може би най-добрият начин да се справите със стреса. То успокоява съзнанието по начин, по който дори занимания като йогата не са способни.

В допитването става ясно, че всеки средностатистически жител на Острова отделя около два часа и 11 минути дневно на тревоги за работата, липсата на достатъчно средства, здравето и семейните проблеми. Това са 15 часа на седмично и 5.5 години от живота.

69% от обикновените хора изпитват трудности в справянето с натоварващите изисквания на съвременния начин на живот. Това образува стрес, който води до редица здравословни проблеми. За да се справят с тях, хората просто трябва да се заемат активно с домакинските си задължения.

Повече от половината участници в проучването споделят, че едва 13 минути след като са се захванали с чистене, усещат неговия невероятно ползотворен ефект. Подреденият и чист дом носи едно неподозирано чувство за спокойствие и релакс. Психолозите са на мнение, че това ни носи успокоение на подсъзнателно ниво, предизвикано от факта, че поне нещо в живота ни е в ред.

Повече от една трета от анкетираните хващат парцала веднага след като се приберат. Те правят това именно защото са наясно какво спокойствие ще им донесе. Домакинските задължения се явяват не само вид релаксираща дейност, но и най-успешната възможна. Същият процент от хората споделят, че когато се почувстват стресирани, са склонни да се захванат с чистене, дори това да не е нужно.

Чистене

В лечебното въздействие на чистенето вярват над две трети от британците. На първо място, за антистресова дейност те поставят миенето. Следва го чистенето с прахосмукачка и заниманията с прането. Сред останалите дейности, които използват британците, за да разпускат, влизат разходките, чашата вино и гледането на филми. Нищо обаче не може да се сравни с удоволствието от чистенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати