Здравословните хранителни навици, от които трябва да се отучим

1 от 4 Снимки

1. Мед, заместител на захарта при готвене


Много хора изоставят рафинираната захар и започват да готвят с мед. Всички знаем колко полезен е природният продукт. Той съдържа минерали, пробиотици, ензими, аминокиселини и антиоксиданти. Истината е, че тези вещества са достъпни до нас само ако ядем мед в сурово състояние. Премине ли термична обработка, той губи своя здравословен ефект. Не на последно място, ако медът се нагрее на повече от 55 градуса, може да бъде дори вреден.

Всеки иска да бъде здрав и повечето от нас правят нещо по въпроса. Резултатите обаче често са съмнителни, особено като се имат предвид тоновете грешна информация как да поддържаме нашето здраве.

Като се започне от суперхраните, мине се през безглутеновата диета и се стигне до ужасяващите ефекти на шоколада и какво ли още не, всички тези неща често имат обратния ефект за организма ни. Повечето от тях са продукт на творческа мисъл, а не на реални научни изследвания.

В интерес на истината зад повечето митове около здравословното хранене има известно количество истина. Така че в следващата галерия ще се опитаме да отделим науката от глупостта и да видим кои са здравословните навици, от които трябва веднага да се отучим.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати