ezine.bg»Статии»За Дома»Почистване»Как да отпушим тоалетна?

Как да отпушим тоалетна?

почистване на тоалетна

Кошмарно събитие във всеки малък (и не само) и уютен дом е запушването на тоалетната. Това може да сериозно и без майтап да разстрои всяка семейна идилия, особено ако опитът за решаване на проблема се провали. Точно затова трябва да сме подготвени за такова неприятно изпитание и веднага при появата му да го решим бързо и категорично.

На първо място, не трябва да изпадаме в паника, а да изпробваме най-лесния възможен начин за решаване на проблема. С други думи, изсипете в тоалетната кофа с вряла вода. Често това може веднага да реши вашия проблем, особено ако остатъците и боклуците, запушили тоалетната, са малки и лесно разтворими.

Този трик действа безотказно, ако тоалетната е запушена от хранителни продукти, мазнини, парчета сапун или прекалено много хартия. Ако не се отпуши веднага, изсипете още една кофа с вряла вода. Разбира се, ако тоалетната е запушена с твърди предмети и строителни отпадъци, четете по-надолу, за да видите другите трикове за отпушване.

Ако не стане по лесния начин, пробвайте по трудния или по-точно използвайте плунжер или тел за отпушване на канали. Този е най-популярният начин за отпушване на тоалетни. За да бъде ефективно използването на плунжер, е добре да има достатъчно вода в тоалетната. Бихте могли да комбинирате този метод със заливането с вряла вода. С резки движения трябва да се създаде вакуум. Чрез него замърсителите ще се разместят и така тоалетната ви ще се отпуши.

Има вариант да използвате свередел за отпушване на тоалетни. Ако нямате такъв, бихте могли да използвате и специална стоманизирана тел. Тя има кука в единия си край. Целта е да извадите боклука, който е запушил канала. Може да използвате и вендузи, но внимавайте да не прелее тоалетната.

Може да използвате и определени препарати за отпушване на тоалетните, но и те, както и при метода с врялата вода, действат само в определени случаи или по-точно, когато те са запушени с разтворими отпадъци.

Също ефективно средство за отпушване е буталото. То се ползва, когато голям предмет (примерно играчка) е запушил тоалетната. Уредът се продава във всяка железария и строителен магазин.

Буталото е прост механизъм, който от едната страна има дървена дръжка, а от другата гумена клапа. Целта е буталото да създаде вакуум, с който да измъкнете предмета, който запушва тоалетната ви.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати