Сложете монета във фризера и ще се сдобиете с нов хладилник

Монета

Прост трик може да ви помогне да се сдобиете с чисто нов хладилник. За целта ви е нужна само една монета, която да поставите във фризера. Ефектът ще ви накара да останете без думи.

В наши дни фризерът е сред уредите, без които не можем да си представим живота. Работата на това устройство не е сред най-простите, но рядко разбираме, ако има определен проблем или повреда. Дори и чисто нов хладилник с фризер може да ви подведе.

Когато фризерът не работи на сто процента, храната вътре може многократно да се размразява и замразява. Това води до загуба на хранителните ѝ качества и може да стане причина за хранително отравяне.

За щастие има лесен начин да проверите дали фризерът работи добре. Ето как да проверите това в домашни условия:

Налейте вода в чаша и я поставете във фризера. Когато водата замръзне, поставете отгоре една монета върху леда.

Бързо върнете чашата обратно във фризера. Оставете я там цяла нощ или цял ден.

Хладилник

След 12 или най-добре извадете 24 часа извадете чашата с монетата от фризера. Ако монетата все още е на повърхността – фризерът е свършил своята работа.

Ако монетата е на дъното на чашата, то фризерът не работи както трябва. Това показва, че водата се е размразявала и замразявала отново и така монетата е паднала на дъното на чашата.

При втория случай се налага скоростно да се отървете от всички продукти, които съхранявате във фризера до този момент. След това бързо занесете уреда на ремонт или извикайте специалист у дома. Поправката трябва да е скоростна, защото все пак никой не може да живее и де без любимия си фризер.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати