Щастливите хора поставят коледната украса по-рано

Ако сте опитвали и не сте успели да убедите вашето семейство или съквартиранти, че не, не е твърде рано да поставите коледната украса, има хубава новина за вас. Според експертите по психология хората, които поставят коледната декорация по-рано, са по-щастливи от тези, които чакат.

Ако нямате търпение да направите украсата, да поставите гирлянди и висулки навсякъде, има по-голяма вероятност да сте опазили връзката с детското в себе си.

Поставянето на декорациите по-рано може да ви накара да се почувствате по-щастливи, като ви напомня за детството, преди да се наложи да се справяте с отговорностите и стреса, на който са подложени ежедневно възрастните.

Въпреки че може да има редица симптоматични причини, поради които някой би искал да украси по-рано, най-често това се дължи на носталгични причини. Той иска или да преживее магията, или да компенсира пренебрегването на Коледа в миналото, казва известният психоаналитик Стив МакКеоун.

В свят, изпълнен със стрес и безпокойство, хората обичат да се свързват с неща, които са ги правили щастливи, а коледните декорации предизвикват тези силни чувства от детството. Украсите са просто котва или път към тези стари детски магически емоции. Така че поставянето на тези коледни украшения рано удължава вълнението, казва още той

Но украсата на вашия дом може не само да ви изпълни с празнична радост, тя също може да ви помогне да се свържете със съседите си, сочи изследване, публикувано в Джърнъл оф енвайрментъл психолоджи. Според него декорирането на външната страна на вашата къща ви кара да изглеждате по-приятелски за околните.

За някои хора поставянето на коледни украси е начин да си върнат спомени за добри времена с любимите хора, които са починали. За други гледането на коледното дърво напомня какъв е бил животът, когато все още са вярвали в Дядо Коледа.

За хората, които са загубили любим човек, празниците могат да послужат като напомняне за щастливите времена, които са имали с този човек в миналото. Ранното декориране може да им помогне да се чувстват по-свързани с това лице, също казва МакКеоун.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати