Тези 2 неща са 10 пъти по-мръсни от тоалетната чиния

Тоалетна чиния

Нашият дом е нашата крепост. А в тази крепост нещата не винаги са идеални.

Във всеки дом има неща, за които си знаем, че са мръсни. Има обаче и такива, за които не можем дори да предположим колко мръсотия са събрали в себе си и колко са вредни за здравето. Ако смятате, че най-лошото нещо на света е досегът с тоалетната чиния, помислете отново.

Дори да спазвате изрядна хигиена, имаме лоша новина за вас. Според американски учени е почти невъзможно да се опазим от досег със замърсени предмети в ежедневието си.

Оказва се, че всеки ден влизаме в досег с някои от най-замърсените предмети, които ни заобикалят. Ето за хигиената на кои неща не трябва да забравяте, за да сте здрави:

Спално бельо

Легло

Взимате душ след дългия ден и се вмъквате под чаршафите, а там ви чака гъсто населената територия на най-разнообразни микроорганизми – акари, бактерии, гъбички и др. Най-замърсена е зоната на хората, които обичат да похапват в леглото или често да си лягат с дрехи, с които излизат и навън. Особено опасно е мръсното спално бельо за хората с алергии, астма и други хронични респираторни проблеми. За да се спасите, редовно сменяйте спалното бельо. Но дори и да го правите, в рамките на ден-два след смяната чаршафите ни отново дават подслон на микроорганизми.

Телефон или таблет

Таблет

Всеки ден тези предмети минават през един много дълъг път, в който влизат в контакт с най-разнообразни замърсители. Върху телефона могат да се открият 10 пъти повече бактерии, отколкото върху тоалетната чиния, например. Ето защо хигиената за него трябва да се преосмисли из основи.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари