Как да се справим с домашния прах

Домашен прах

Надали има нещо по-упорито от домашния прах, с който се свързва и също толкова упоритото и досадното му премахване. Лесно ще стигнете до извода, че дори и да чистите по няколко пъти на ден, въоръжени с влажен парцал в ръка, той бързо и неусетно ще се завръща.

За съжаление, това е реалността. Домашният прах се трупа по килимите, дамаските, пердетата и изобщо навсякъде около нас. Донякъде можете да се отървете от него ако се затворите трайно вкъщи, излъскате педантично абсолютно всички повърхности и престанете да отваряте врати и прозорци. Казано накратко - мисията Невъзможна.

Все пак има някои начини, чрез които ще можете да се наслаждавате малко повече време на чисти повърхности, без натрупал се по тях прах. На първо място запомнете, че когато чистите с влажна кърпа или парцал, не е достатъчно просто да ги напоите с вода. Използвайте препарати, на които изрично пише, че имат антистатичен ефект. За дървени повърхности- антистатични почистващи препарати за дърво, за стъклени повърхности- антистатични почистващи препарати за стъкло и т.н. Когато съответният препарат има антистатичен ефект, той отблъсква домашния прах поне за известно време.

Прахосмукачка робот

Какво обаче се случва, когато използвате антистатичните препарати за почистване на повърхности като шкафове, ракли, бюра и маси? Домашният прах не изчезва от само себе си. Той не се натрупва върху споменатите повърхности, а пада долу. Налага се да се доверите на прахосмукачката, след което и да измиете пода. Досадно, но няма как.

Съветът, който бихме Ви дали, за да можете отчасти да си спестите цялата тази досада, е да си закупите прахосмукачка-робот. Тези прахосмукачки отдавна вече не са толкова скъпи и има и такива, които освен че почистват, дори и мият пода. Можете да ги пускате да си работят, докато Вие сте на работа, на по кафе или биричка. Те ще чистят вместо Вас.

Прахосмукачка робот

Ако решите дори всеки ден. С което неминуемо ще намалите количеството на домашния прах. От Вас ще се иска само да ги почиствате, да сменяте филтрите им и да ги поставяте на зарядното-майка, така че те да са готови за трудовите си дейности на следващия ден. Перфектно решение за всеки дом!

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари