ezine.bg»Статии»За Дома»Почистване»Как да почистим ПВЦ дограма

Как да почистим ПВЦ дограма

Надежда НедеваНадежда Недева
Джедай
681146
Почистване на дограма
Oрганайзер на закачалки за 40 облекла
Практичен аксесоар за вашия дом:
Oрганайзер на закачалки за 40 облекла
15.00 лв.
Виж ››

Миенето на прозорци вероятно е от най-досадните домашни дейности, свързани с чистенето. Има дори хора, на които им е толкова досадно, че нарочно си слагат по-дебели завеси и пердета, така че да не се вижда натрупалата се мръсотия по прозорците. Е да, няма да я виждат, но това е крайно неправилно от хигиенична гледна точка.

Но освен, че се налага да мием прозорците, се налага да мием и дограмата. Която, когато става въпрос за интериорна, обикновено е ПВЦ. Алуминиева дограма вече се поставя само на външни помещения, тъй като държи хлад. Което зимно време не е особено приятно. Да си знаете, ако все още не сте успели да смените своята собствена дограма.

Добре. Как да почистим ПВЦ дограма?

Общо взето по същия начин, по който чистим всички пластмасови вещи у дома. Но с няколко уточнения.

Най-често срещаният вариант за почистване на дограма е с веро и вода. Както чистите всички пластмасови чаши, легени, кофи или пък столове. Но при дограмата в никакъв случай не използвайте груба гъба.

Почистване на прозорци

Ако търкате с обратната страна на домакинската гъба (онази, която е с фина тел), ще нараните ПВЦ дограмата. И с никакви абразивни препарати. Те не се препоръчват дори и когато искате да почистите полепнали строителни материали като гипс, цимент или пък вар по дограмата.

Друг често срещан метод за почистване на ПВЦ дограма е просто с онези кърпи от микрофибър, които се използват за почистването на всички повърхности. Които дори не се налага да мокрите. Вършат работа. Но винаги когато почиствате ПВЦ повърхности със суха кърпа буквално привличате целия витаещ във въздуха прах.

Както казахме, това са най-често срещаните варианти за почистване на ПВЦ дограма. Но не и най-добрите. На пазара се предлагат препарати, предназначени специално за почистване на ПВЦ повърхности. Можете да ги намерите във всички по-големи фирми-производители на алуминиева и ПВЦ дограма. Те наистина вършат чудеса.

Не са от онези агресивни препарати и разтворители, които биха нанесли непоправими щети на дограмата Ви. Нанасят се лесно, имат антистатичен ефект и способстват за поддържането на перфектна хигиена на всякаква ПВЦ- дограмата. Без значение на цвят и производител.

Ако желаете да си купите дограма, разгледайте нашите обяви за PVC дограма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати