Най-добрите цветови комбинации за спалня

1 от 5 Снимки

Всички знаем колко важен е сънят за здравето ни и за нормалното ни функциониране. Дали ще се наспим добре зависи от различни фактори, сред които са видът на леглото, какво сме яли и пили преди лягане, каква е температурата в стаята ни.

Но за да спим добре, трябва да имаме и подходяща обстановка. Спалнята трябва да е уютна и предразполагаща за почивка. За да постигнем това, от голямо значение са и цветовете, които ще изберем за тази стая.

Въпреки че боядисването и обзавеждането зависят от личните вкусове и предпочитания, цветовете имат различно въздействие и са подходящи за различни помещения. Тъй като спалнята е предназначена за отдих, не се препоръчват агресивните и възбуждащи цветове. Ако все пак ги харесвате, ги комбинирайте с нещо по-успокояващо.

Така например топлото, но и жизнерадостно оранжево можете да съчетаете с бяло. Направете стените оранжеви, а тавана боядисайте в бяло, за да изглежда помещението по-високо и просторно. Или за спалня с преобладаващо бяло изберете завивки, възглавници и килим в оранжево.

С бяло можете успешно да комбинирате и светлорозовото или лилавото. Тези нежни и романтични цветове са чудесни за спалнята. Можете да направите бял таван, а стените да са розови, лилави или комбинация от двете.

Класически цвят за спалнята е зеленият, който има доказано успокояващо и релаксиращо действие. Можете да използвате два различни нюанса на зеленото, както и да го съчетаете с други цветове.

Много сполучлива комбинация за спалня е съчетанието от зелено и коралово. Кораловият цвят е много приятен оттенък на розовото. Можете да боядисате тавана в бяло, стените да са в светло зелено, а с кораловото да поставите акценти като покривката на леглото и възглавниците. Може да съчетаете кораловото и зеленото в стените, като например боядисате две в зелено и две в коралово.

Друга интересна и модерна комбинация е горчица и синьо. Светлосиньото е много приятно и стои страхотно в съчетание с различните нюанси на жълтото. Ако цветът горчица не ви допада, можете да го замените с лимонено или бежово.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати