ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Най-добрите цветови комбинации за детска стая

Най-добрите цветови комбинации за детска стая

Най-добрите цветови комбинации за детска стая

Когато стане въпрос за цвета на детската стая, първото, за което се сещаме, е розово за момиче и синьо за момче. Но можете да използвате и цветови комбинации, които да направят покоите на наследника ви модерни и интересни. Съчетавайте цветовете не само в боята на стените, но и в мебелите и аксесоарите.

Вижте кои са най-добрите цветови комбинации за детската стая.

За малките госпожици можете да съчетаете класическото розово с бяло или с нежно бледолилаво. Много красива ще е стаята с розови стени, бял таван и лилав килим, завеси и покривка на леглото.

За момчета можете да съчетаете синьо и жълто. Комбинацията е чудесна и ще хареса на малчуганите. Освен това ще ви е лесно да се снабдите с килими, завеси и чаршафи в тези цветове.

Най-добрите цветови комбинации за детска стая

Ако не искате да робувате на предразсъдъците относно момичешки и момчешки цветове, изберете зеленото. Има различни нюанси, от които да подберете според предпочитанията си. Зеленото е успокояващ цвят, който създава уют и добро настроение. Можете да го съчетаете с бяло или лимонено жълто.

Слънчевото жълто е чудесен избор за децата. Цветът създава настроение и стаята ще изглежда топла, светла и уютна. Боядисайте стените в жълто, а тавана в бяло. Можете да допълните стила на стаята с мебели от светло дърво и бял гланц.

Щом става въпрос за топли и създаващи радост цветове, няма как да не споменем оранжевото. Можете да го съчетаете с бяло, с жълто или и с двата цвята. Тези комбинации ще създават добро настроение дори в дъждовните есенни дни. Направете тавана бял, една или две стени боядисайте в оранжево, а другите оцветете в жълто.

Най-добрите цветови комбинации за детска стая

Интересна комбинация е съчетанието на светлосиньо и светлозелено. Направете две стени в единия цвят, а другите две в другия. Таванът е добре да е бял. Тук също можете да поставите мебели от бял гланц и светло дърво.

Добра цветова комбинация, която се състои от земни цветове и създава топлина и уют, е зелено, бежово и кафяво. Тук имате няколко варианта. Например бежови стени, кафяв под и мебели в зелено. Или бежови стени, под в зелено, а мебелите да са в кафяво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати