Как да се справим с мравките вкъщи

Как да се справим с мравките вкъщи

Въпреки че повечето хора се оплакват от хлебарките, които хвърлят в ужас много домакини, мравките също са често срещани досадници. За някои хора мравките са симпатични, но за други са вредители, будещи погнуса или предизвикващи страх. Независимо към коя група принадлежите, не можете да оставите насекомите да превземат дома ви.

Ако имате мравки вкъщи и искате да се отървете от тях, можете да опитате следните начини.

На първо място, трябва да почистите плотовете и шкафовете от остатъци от храна. Мравките влизат именно защото търсят неща за ядене. Редовно претривайте повърхностите и кухненските шкафове с навлажнена кърпа. Не оставяйте непокрита храна, а продуктите съхранявайте в плътно затворени опаковки.

В аптеките и магазините се предлагат различни препарати, с които да напръскате неканените гости. Някои са предназначени специално за мравки, докато други са комбинирани и действат срещу няколко вида насекоми.

Колкото и бързи и ефективни резултати да дават инсектицидите, те все пак са отровни и много хора не искат да ги използват. Това важи особено за семействата, в които има малки деца.

Как да се справим с мравките вкъщи

За щастие, има и други начини, с помощта на които да се отървете от натрапниците.

Изпитано, евтино и достъпно средство срещу мравките е солта. Посолете пътечката на насекомите, както и местата, на които сте ги забелязали. Ако забележите откъде влизат, посолете мястото и ще предотвратите нашествието.

По същия начин можете да използвате и бакпулвер или сода бикарбонат, които също прогонват мравките.

Утайката от кафе има различни приложения в домакинството. Едно от тях е да гони малките досадници. Оставете утайката да изсъхне и поръсете там, където мравките минават.

Как да се справим с мравките вкъщи

Ако обичате канела, може да използвате нея вместо сол, сода или утайка от кафе. Така не само ще се отървете от мравките, но и ще елиминирате неприятните миризми, като ги замените с аромата на канелата.

Можете да напръскате мравките с разтвор, който сте подготвили сами. Разтворете малко препарат за миене на съдове във вода и сипете в шише с пръскалка. С получената сапунена вода напръскайте местата, на които сте забелязали мравките.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари