ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Колко често трябва да къпя котката?

Колко често трябва да къпя котката?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190337
Къпане на котка
Метален кухненски стелаж с колелца - голям 34см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален кухненски стелаж с колелца - голям 34см
35.00 лв.
Виж ››

Котките са известни с манията си по чистотата. Те прекарват часове наред в грижа за тоалета си и винаги изглеждат добре. Има котки, които никога не са били къпани от човек и пак изглеждат чисти.

Това ни подсказват, че писаните умеят да поддържат своята хигиена. В определени условия обаче се налага котето да бъде изкъпано.

Ако то е прибрано от улицата, е добре да мине през банята, за да се отмият нечистотиите и външните паразити. Ако котката живее навън, но влиза у дома, също е желателно да се къпе през определени периоди. Това не бива да става често, защото би могло да навреди на животното.

От значение е също така дължината на козината при котето. Късокосместите писани могат да се къпят 1-2 пъти в годината, а дългокосместите им събратя по 4 пъти годишно.

При къпането на животното е важно и какъв шампоан ще използвате. Не ви съветваме да действате с личния си шампоан, защото той не е подходящ за котешката козина и кожа. Подберете продукт, предназначен за вашия питомец.

Има различни видове шампоани, като основно се поделят на сух и течен. Течният е желателно да не се ползва повече от 4 пъти в годината. Сухият котешки шампоан наподобява човешкия.

Той премахва лошите миризми и връща привлекателния вид на козината. Обикновено може да се ползва по-често от течния, като на опаковката на продукта има пълна информация за употребата му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати