Какво да не слагате в пералната машина

Пуловери

Най-лесното е да хвърлите всички мръсни дрехи в пералнята и да завъртите или натиснете копчето. Но има определени правила, които трябва да спазвате, ако не искате да повредите дрехите или машината.

Има неща, които не трябва да пускате в пералнята. Сред тях са чорапогащите и банските костюми. Но не само това се налага да перете на ръка. Вижте какво още да не слагате в пералната машина.

Възглавници от мемори пяна

Движението на пералнята може да отслаби или разбие на парчета мемори пяната. Най-добре е да не пъхате в машината възглавниците, които са изработени от нея, освен ако на етикета не е отбелязано друго.

Всичко, което е покрито с козина от домашния любимец

Не хвърляйте покритите с козина дрехи в пералнята. Космите остават по дрехите, освен това могат да нарушат работата на машината като задръстят филтъра ѝ. Премахнете козината, преди да сложите дрехите за пране. За целта има четки или ролки с лепкави ленти.

Сутиени

Сутиени

Ако пуснете сутиените в пералнята, можете да ги извадите раздърпани, отпуснати и обезформени. Освен това на кукичките им може да се закачи друга дреха и да се скъса. Възможно е също кукичка да се закачи на барабана на машината.

Дантелени или бродирани дрехи

Деликатните дантелени и бродирани дрехи не трябва да се перат в пералната машина, защото ще се повредят. Може да се разбридат, както и да се скъсат от съприкосновението с ципове или копчета от други дрехи.

Дрехи от вълна, кадифе или кашмир

Пералня

Прането в машина може да повреди дрехите, произведени от тези деликатни естествени тъкани. Те могат да се свият или повърхността им да стане на топченца и грапавини.

Прекалено големи неща

За доброто изпиране е важно и колко пране слагате. Ако не остане място, след като сте пъхнали нещото, което искате да изперете, то е прекалено голямо. Без достатъчно място да се движи артикулът, той няма да може да се намокри добре с вода и препарат за пране и няма да се почисти. Освен това артикулът може да е прекалено тежък и да повреди машината.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати