Как да се грижим за велурените обувки?

Велурени обувки

Велурените обувки присъстват в гардероба на почти всяка дама, било то под формата на стилни токчета или красиви зимни ботуши.

Колкото и да е труден за поддържате, велурът има някакъв чар, който привлича жените, а и трябва да му признаем, че изглежда доста стилно. Предизвикателство или не – как да се грижим за велурените обувки, за да изглеждат винаги като нови.

Велурът представлява обработена кожа с мъхесто покритие, което всъщност затруднява поддържането му, но не го прави невъзможно. Съществуват страхотни средства, с които лесно да полагате грижа за велурени обувки.

Такива са спреят и четката за велур, които задължително трябва да имате вкъщи. Спреят се нанася след като почистите обувките, като целта му е да ги предпази от замърсявания, докато четката е точно за това – тя премахва различни петна.

Един от честите проблеми при поддържането на велура се появява през зимата, когато пътищата и тротоарите са поръсени с морска сол, а ботушите побеляват от тях.

Дамите, които са се сблъсквали с този проблем сигурно знаят, че мокрите кърпички тук са безсилни. Единственото, с което може да почистите солта е смес от равни количества вода и ябълков оцет.

Потопете в нея кърпа, изтъркайте обувките, а после ги подсушете с друга. Важно е да търкате велура само в една посока, защото иначе ще се образуват петна, щом кожата изсъхне. Калта, пък, може да почистите само с четката за велур, след като първо я оставите да изсъхне.

Велурени обувки

Може да освежите старите си велурени обувки, като ги оставите известно време на водна пара, а после минете с четката за велур. Така ще изглеждат като нови.

В случай че се появи петно, което не можете да премахнете по никакъв начин, занесете обувките на химическо чистене. Там, професионалистите ще се справят с упорити замърсявания.

Е, ако сте имали притеснения относно избора си на ботуши за зимата или официални обувки за специално парти, вече трябва да се е изпарило. Заложете на велура и не се тревожете, че ще го съсипете. Любимите ви обувки могат да бъдат винаги стилни, красиви и чисти!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати