ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Как се пали тамян?

Как се пали тамян?

Тамян

Тамянът е нещо, което обикновено свързваме с църквите – ритуал за здраве и благополучие. Хубавото е, че можем да палим това растение и вкъщи, пречиствайки дома си от негативна енергия.

Винаги, когато не се чувствате добре, а не откривате причина за това, когато сте ядосани и не ви върви, може да опитате прекадяване с тамян. Понякога, точно това би могло да възвърне късмета, доброто настроение и успех.

Нека видим как се прави палене на тамян и какво ви необходими да направите този пречистващ ритуал вкъщи.

Разбира се, най-напред трябва да се сдобиете с тамян. Има го във всяка църква. Всъщност, той представлява смола от Тамяново дърво. Подгответе си нещо, с което да го запалите, най-добре въгленчета.

Тамянът тлее в кадило. Това е специален затворен съд с продълговата форма и верига, с която лесно може да прекадите, разхождайки се навсякъде вкъщи или в помещението, което искате да пречистите.

В него се поставят горещи въглени и тамян, а пушекът, който излиза през дупките на кадилото е силата, която гони всичко недобро от вас и от мястото, на което се намират, докато извършвате риатуала.

Ако не разполагате с кадило, може да ползвате друг метален или огнеупорен съд, в който може да се постави въглен (жарава). Важно е да отбележим, че колкото по-малко загрят е тамянът, толкова по-малко пушек отделя.

Тамян

Въгленчетата за палене на тамян, се купуват от почти всеки магазин. Обикновено, се ползват за разпалване на наргилета. Можете да ги запалите със запалка или кибрит.

Докато кадите и минавате през стаите, може да казвате молитва Отче наш. Не пречи да наричате за здраве и благополучие и с други думи. Смята се, че тамянът помага срещу магии и други зли духове.

Освен това, неговите лечебни сили се разпростират и до някой сериозни заболявания, като рак, камъни в жлъчката, диабет, артрит, както и такива, свързани с бъбреците и черния дроб.

Тамянът е божествено растение, чиито сили се усещат още при първо прекадяване. Хубаво е ритуалът да се прав по-често, за да предпазите себе си, близките и дома си от лоши очи и зли сили.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати