Ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Забъркайте перфектната смес за палачинки ето така

Забъркайте перфектната смес за палачинки ето така

приготвяне на перфектни палачинки

Правенето на палачинки може да изглежда лесно, но не е. Голяма част от хората изпробват най-различни методи на приготвяне и пържене, преди да открият как се правят перфектните палачинки. За да не преминавате и вие през този ад от неуспешни опити, ще ви разкрием тайната на перфектните палачинки.

1. За да направите палачинките меки и пухкави, трябва да пресеете брашното предварително;

2. Използвайте продукти със стайна температура. В противен случай рискувате при смесването на млякото и яйцата да се пресекат;

3. Едва след като сте смесили течните съставки (мляко, яйца, захар, сол), започнете да добавяте брашното, докато бъркате непрекъснато, за да не остават бучки;

4. Сместа е готова, когато гъстотата ѝ стане подобна на гъстотата на боза;

5. Оставете сместа в хладилника 10-15 минути;

6. За пърженето използвайте незалепващ тиган с дебело дъно. Препоръчваме ви да си купите специален тиган за палачинки, тъй като той има необходимите размери и характеристики. Ако все пак не искате да го правите, използвайте тиган с по-малки размери.

вкусни палачинки

7. Пържете палачинките на силно загрят тиган.

8. Ако искате палачинките ви да станат тънки, намажете тигана с краве масло. Много е важно да използвате съвсем малко количество, колкото да се разнесе из тигана. В противен случай палачинките ще станат мазни. За да не сложите повече от необходимото количество масло, го нанесете с готварска четка.

9. За да получите палачинки с равномерна дебелина, нанесете сместа в центъра на тигана, след което я разнесете и настрани, използвайки въртеливи движения.

10. Обръщайте палачинката, когато придобие златист цвят.

Воала - вече имате перфектните палачинки. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest