ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Как да се грижим за костюмите?

Как да се грижим за костюмите?

ХрисиХриси
Новак
31216
Как да се грижим за костюмите?

Със сигурност, в гардероба ви присъства поне един костюм за специални случаи. За празнична вечеря или делово празненство, той несъмнено ще ви бъде полезен. И тъй като хубавите костюми не са евтини, едва ли ще се почувствате добре, ако лесно и бързо съсипете вашия. Може би не сте запознати с някои основни техники за поддържането и съхранението на костюмите, но няма проблем – ние ще ви ги разкрием. Как да се грижим за костюмите?

Противно на очакванията, калъфите за съхранение, в които обикновено филмовите герои разнасят костюмите си, не са предпочитане. Дрехите трябва да дишат, не да са затворени. Все пак, може да държите костюма си в такъв калъф, но го оставяйте леко отворен. Дръжте го на закачалка, до която може да има аромат против молци, като лавандула, например.

Не носете един и същи костюм два поредни дни, тъй като дрехите имат нужда от почивка проветряване. Създайте си навика да го слагате на закачалка, веднага щом го свалите, а не да го захвърлите на стола, например. Не носете много неща в джобовете, за да не ги скъсате. Една кърпичка е достатъчна.

Що се отнася до прането на костюм, в никакъв случай не използвайте пералнята! Имате други варианти – може да си купите парна преса. Така с помощта на парата, той ще се освежи и заблести отново. Може да си вземете и специална четка за костюми, с която да почиствате петна, прашинки или други леки замърсявания. Химическо чистене се препоръчва по веднъж в сезон.

Ако гладите костюма си вкъщи, е хубаво да го правите с качествена ютия с тефлоново покритие и парогенератор. Задължително сложете някакъв плат между нея и дрехата при гладене на дрехи. Интересен факт е, че гладенето на панталона, започва от коленете. Когато сте готови, го оставете на закачалка.

Как да се грижим за костюмите?

Никога не обличайте костюм веднага след гладене, за да не причините трайни гънки, ръбове и други изкривявания, които се оправят доста трудно. Що се отнася до сако, при него гладенето започва от раменете, ръкавите, гърба, предниците и реверите. Не го прибирайте веднага, а го оставете отвън да се проветри и изстине за няколко минути на закачалка, разбира се.

Както сакото, така и панталона имат етикети с инструкции за пране и съхранение. Те не са написани случайно. Внимателно ги прочетете и ги следвайте, ако искате безценния ви костюм да ви бъде винаги под ръка и то в перфектен вид! Спазвайте посочената грижа за кюстими и вашите любими дрехи ще изглеждат добре дълго време.

Ако си търсите костюми, можете да прегледате нашите предложения за костюми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest