Как да сгъвате дрехите, за да спестите място

Сгъване на дрехи

Обикновено не намираме лесно дрехата, която ни трябва от гардероба. Често имаме чувството, че нещата вътре живеят собствен живот.

Но на това може да се сложи край. Има няколко хитрини, с помощта на които рафтовете и чекмеджетата ще изглеждат професионално подредени като тези в магазините. А вие ще спестите не само време за търсене, но и място. Ето как да сгъвате дрехите, за да спестите място!

Редете тениските хоризонтално

Не слагайте тениските една върху друга при сгъване на дрехи. Така всеки път трябва да ги изваждате или разбутвате, за да стигнете до тази, която искате. Вместо това ги сгънете и ги подредете хоризонтално. Така ще запълните чекмеджето и с един поглед ще обхващате всичко.

Използвайте мини ролки

Друг начин за спестяване на място е сгъването на дрехи във формата на ролка. Като ги нагънете така размерът им става колкото на чифт чорапи. Лесно ще ги приберете и в сака или раницата, когато ви се налага да пътувате, а в гардероба ще заемат по-малко място. Бельото си също сгъвайте на ролки. Така мястото в чекмеджето за бельо ще се удвои.

Военна хитрост за чорапите

Повечето хора съхраняват чорапите на чифтове, увити един в друг. Слагате чорапите един върху друг, сгъвате, а след това обръщате горния край на единия така, че да обгърне другия и да се получи нещо като торбичка. Но ако ги завиете по-внимателно, като започнете да навивате на стегнато руло от пръстите, ще получите по-малка топка и ще спестите повече място. Тази хитрина се използва от военните.

Сгънете дънките четири пъти

Сгъване на дрехи

На пръв поглед изглежда много да сгънете дънките четири пъти. Но така ще можете да ги съхранявате хоризонтално, което спестява място. Сгънете дънките навътре така, че крачолите да са един към друг. След това сгънете в коляното, за да намалите дължината наполовина. Подпъхнете задната част на дънките и ще получите правоъгълник. След това мислено го разделете на три части и прегънете още два пъти.

Сгъване на пуловери

За спестяване на място се опитайте да сгънете всички пуловери така, че да имат еднаква ширина. Така ще ги подредите по-лесно на купчини.

Детските дрешки

Дрехите за деца също могат да се съхраняват по-лесно и на по-малко място, ако се навият на ролки и се сложат в чекмеджета.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари