Подходяща грижа за велурени дрехи и аксесоари

Велур

Велурът трайно присъства в модните тенденции, определяни от дизайнери за последните няколко години. Витрините на магазините се красят от чанти, обувки, якета и други изделия от велур. Но знаем ли как да почистим тази материя, ако имаме подобни придобивки в гардероба си?

Проблемът при този материал е, че лесно се захабява след намокряне и третиране с препарати. Ако използвате много вода и сапун, със сигурност ще увредите вашите велурени издалия. Затова събрахме няколко съвета за това, как да поддържате вещите си от велур. Ето какво включва една подходяща грижа за велурени дрехи и аксесоари.

Съществуват няколко универсални начина за почистване на мебели, обувки, дрехи и аксесоари с покритие от велур. Затова прочетете тази статия докрай и ще разберете кои са те.

Изчеткване

Чат от правилната грижа за велур! Закупете си специална четка за велур и изчетквайте добре с нея наслоената мръсотия и кал. Това подготвя материала за по-добро нататъшно почистване. Това е само началният етап на основното почистване, но не може без него, тъй като по-този начин се отстранява едрата и груба мръсотия. При редовно чистене с четка велурът се освежава и запазва добър вид, дори в калната и дъждовна есен. Ако не разполагате с четка за велур, използвайте такава със средно твърд косъм за мекия велур и с твърд косъм за по-грубия велур. Изтърквайте захабените участъци енергично и винаги четкайте в една посока.

Премахване на мазни петна от велур

Ако и на вас ви се случва да хапвате навън, със сигурност знаете, че мазните петна са неизбежни. Ето как да ги отстраните от велурени повърхности. Мазните петна трябва да се отстраняват от велура непосредствено след появата им. Нанесете върху петното царевично нишесте и след това изчеткайте с четка, като описаните по-горе. Това е супер трик от правилната грижа за велурени дрехи и аксесоари.

Изчистване на петна от сол

Ако имате обувки от велур, със сигурност сте забелязали, че когато поръсят улиците с луга през зимата, материята на любимите ви кецове става на петна. Това се случва и с кожените обувки, но е по-незабележимо. За почистване на такива солени петна, може да използвате разтвор от дестилиран оцет и вода. За да не остане петно от водата, почистете целите обувки с влажна гъба, натопена в оцетния разтвор. След това натъпчете обувките с хартия и ги оставете така, докато изсъхнат, за да запазят формата си.

Велур

Премахване на упорити стари петна

Ако искате да премахнете упорито петно от велур, изтрийте материята с гума за велур или обикновена ученическа гума. Този метод е за сухи, немазни петна. Ако това с гумата не подейства, третирайте с препарат за велур, като следвате инструкциите на опаковката. Този продукт е много ценен в грижата за велур.

Освежаване и цялостно почистване на велур

Ако искате да освежите яке от велур, или дамаската на фотьойла или друга по-голяма повърхност, изчеткайте добре с четка и след това почистете с парочистачка. Не дръжте парата прекалено близо, за да не останат петна от нея.

Предпазване и поддръжка на велур

Най-добрият начин да поддържате велура чист е да го носите и съхранявате правилно. На първо място, използвайте спрей протектор за велур. Напръскайте цялата велурена повърхност, за да я предпазите по този начин от мръсотия, петна от вода и други.

Не дръжте велура на влажни места и не го мокрете с вода. Не обличайте велуреното си яке и не обувайте обувки от велур, когато вали.

Дръжте велура на сухи и проветриви места, не го опаковайте в найлон, защото така материята не може да диша.

Ако следвате тези съвети за грижа за велурени дрехи и аксесоари, ще се радвате дълго на вашите велурени дрехи, обувки и мебели.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари