ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Как да изберем климатик?

Как да изберем климатик?

Избор на климатик
Пречистващ филтър за чешма с LED светлина
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пречистващ филтър за чешма с LED светлина
15.00 лв.
Виж ››

Климатикът е като грима – достатъчно незабележим и все пак от помощ. Съвременният свят е немислим без удобствата на климатика – в топлите дни да охлажда, а в студените – да затопля помещенията. Как да изберем климатик в морето от предлагани модели?

1. Съобразете размерите на помещението

Големите помещения се нуждаят от достатъчно мощни климатици, а в малките е излишно да бъдат поставяни подобни. Затова е добре да измерите помещението, в което се каните да сложите климатик и да се обърнете към специалист, който да ви насочи към точния модел.

2. Не се доверявайте на евтини модели

Разбира се, звучи доста примамливо да спестите пари, но не и за сметка на комфорта ви. Имайте предвид, че неслучайно различните модели са на различни цени. Обикновено евтините модели са доста шумни, харчат повече ток и имат по-кратък живот и скъпи части. Проверете всички тези характеристики и тогава преминете към покупка на климатик.

3. В никакъв случай не монтирайте климатик сами!

Това е опасна машина и трябва да бъде монтирана само от оторизирани специалисти. Тежестта на вътрешното и външното тяло не бива да бъде подценявана. Ако не сте застопорили достатъчно добре стойките на климатика, буквално поставяте живота си в опасност. Не се доверявайте на безплатните монтажи, по-добре е да вложите определена сума в тази услуга, но да сте доволни от резултата.

4. Не ремонтирайте сами климатика

Майстор

Колкото и да сте сигурни във възможностите си, гаранцията автоматично отпада, когато сами сте се опитали да отстраните дадена повреда. Самоотстраняването на дефекти може да доведе до късо съединение или изгаряне на платка, което със сигурност е повече от опасно. Имайте предвид и това при избор на климатик!

5. Проверете каква е гаранцията

Гаранционният срок е съществена част при избора на климатик. Изберете този модел, който е с най-дълга гаранция, за да сте сигурни, че можете максимално дълго да разчитате на помощ от страна на оторизираните специалисти. Внимателно прочетете условията, на които трябва да отговаря климатикът, за да бъде в гаранция. Ако има нещо, което ви притеснява или не е достатъчно изяснено – не се притеснявайте да попитате монтажниците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати