ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Изненадващи приложения на аспирина

Изненадващи приложения на аспирина

ХрисиХриси
Новак
31415
Аспирин

Аспиринът от край време е познат като полезно лекарствено средство срещу настинка, главоболие и температура. Почти всеки от нас има в шкафа си малък запас за спешни случаи. Освен за болежки обаче аспиринът има и няколко други ползи, които също не са за пренебрегване.

Нека видим за какво още може да използвате това чудотворно лекарство и кои са приложенията на аспирина, за които може би не сте се сещали досега.

1. Помага срещу проблемна кожа – 2 или 3 стрити хапчета, смесени с лимонов сок, могат да ви помогнат, ако имате силно изразено акне. Нанесете сместа върху пъпките, оставете за няколко минути и изплакнете.

Маска с аспирин

2.Помага срещу ухапване от комар – което ще ви бъде от полза особено лятото, когато досадните комари атакуват. Необходимо е да си направите разтвор от аспирин и 1 с.л. вода, който да поставите на мястото на ухапването. Оставете да подейства за няколко минути.

3. Помага срещу пърхот – това е често срещан проблем, който се бори голяма част от хората днес. Вие може да опитате, като добавите 2 стрити хапчета към шампоана си и измиете косата си с тях.

Приложения на аспирин

4. Може да го ползвате като ексофолиант – отново става дума за смес от вода и стрито хапче, с което да почистите кожата си. Тя ще почисти мъртвите клетки, ще свие порите и ще помогне, ако имате склонна към омазняване кожа.

5. Помага за отстраняване на мъртва кожа от стъпалата - стрийте 7 хапчета, добавете половин лъжица лимонов сок и разтрийте краката си със сместа. Покрийте краката си с кърпа, оставете за 10 минути, а след това се измийте.

6. Може да бъде чудесна маска за коса – ако косата ви се нуждае от повече здравина и блясък, разтворете един блистен аспирин в топла вода и нанесете върху косата си. Оставете да подейства за 15 минути и изплакнете.

7. Премахва упоритите петна от пот – които са нещо характерно, особено за любимите ни бели дрехи. Може да се отървете от тях, като нанесете върху петната разтворен в топла вода аспирин. Оставете да престои една вечер и после изперете дрехата.

Маска за коса с апсирин

8. Помага за съхранение на цветята – прекрасно е, когато имаме красиви, свежи и ароматни цветя във вазата вкъщи, но повечето от тях увяхват много бързо. За да ги запазите по-дълго време, може да прибавите стрит аспирин във водата, в която сте ги потопили.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати