ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Как да общуваме с по-затворените хора?

Как да общуваме с по-затворените хора?

ХрисиХриси
Новак
31415
Двойка

Всеки човек е различен, притежавайки отличителни черти, които го правят уникален. В зависимост от различни преживявания, опит, характер, психика или ген, някои хора са по-комуникативни от други.

Има екстроверти и интроверти, като последните са срамежливите, затворените, необичащи излишното внимание. Тези хора, допускат до себе си трудно, което не означава, че не са добри приятели и любвеобилни съпрузи. Просто трябва да знаете как да общувате с тях, как да грабнете сърцето им. Как да общуваме с по-затворените хора?

Предизвикателство е да се сближиш с интроверт, но изненада след като го опознаеш си струва. Трябва да умееш да накараш човекът да се отпусне в твоята компания, да ти се довери и да те направи част от обкръжението си.

Важно е да не прибързвате при общуване със затворени хора. Нека човекът сам прецени кога да те приеме в приятелския си кръг. Дайте му време, не го притискайте. Оставете го да ви опознае, за да разбере, че може да ви вярва.

Интровертите обичат тишина, вечерите вкъщи, интимните разходки сред природата или спокойните събирания с приятели, които не са повече от един-двама.

Двойка

Не очаквайте този човек да дивее по дискотеки, барове или други заведения. Той не е почитател на шума и купоните не са неговата страст. Това би го натоварило. Той релаксира в спокойна обстановка, която може да бъде много ползотворна за отношенията ви, тъй като ще бъде посветена на разговори, споделяне, разказ на интересни случки и преживявания – посветена на сближаването помежду ви.

Хитър начин да накарате интроверт да се отпусне е като комуникирате с него по интернет или телефон. Чатът, а после и телефонните разговори, са по-малко плашещи за него. След няколко такива, реалното общуване ще бъде по-лесно и приятно.

В случай че сте в голяма компания и приятелят ви интроверт е с вас, бъдете готови за неговото мълчание. Това понякога е част от общуването със затворени хора.

Както споменахме, затворените хора не обичат да привличат вниманието към себе си. Все пак може да му помогнете да се отпусне, като заговорите за неговите най-хубави качества, за талант, хоби или сериозно постижение, което би възхитило останалата част от компанията. Така ще му вдъхнете кураж и ще подпомогнете самочувствието, което иначе му липсва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати