Хората живеят по-дълго, ако се чувстват млади

Възрастна двойка

Казват, че човек е на толкова години, на колкото се чувства. Изглежда, че в тази мъдра мисъл има много истина. Експерти от университетския колеж, разположен в Лондон, твърдят, че частта от населението, която се чувства млада по душа, въпреки собствената си биологична възраст, живее по-дълго и качествено.

Да, хората живеят по-дълго, ако се чувстват млади, категорични са изследователите.

По-специално, експертите казват, че вътрешното чувство за жизненост води до намаляване на смъртността с цели 41% и съотвено до по-дълъг живот. В същото време това състояние осигурява защита срещу преждевременна старост.

Учените доказват, че хората имат по-дълъг живот, ако са склонни да вярват в своята духовна младост. Способността на организма да заблуждава смъртта, може да стане реална само ако човек е оптимист.

Изследователи от Великобритания са проучили 6 хиляди доброволци в продължение над 8 години. Учените внимателно наблюдават показателите за щастие и здраве при тях.

Лекарите са успели да разберат, че онези доброволци, които се чувстват по-млади от биологичната възраст с 3 години, умират по-късно от връстниците си.

Разликите в настроенията на хората и причината за тяхната смърт могат да се обяснят със здравословното състояние на всеки участник в изследването.

Учените подчертават, че механизмът на оптимизъм и вечен младеж се нуждае от постоянно проучване. Авторите на експериментите смятат, че когато се чувства млад, човек се грижи повече за тялото си, освен това е заобиколен от приятели, които водят активен начин на живот. Може би това е ключът към вечната младост?

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати